Veel volhardmetaal in actie bij Dormer • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Veel volhardmetaal in actie bij Dormer

Tijdens de Demoweek is Dormer Tools vertegenwoordigd bij DMG, Bender, Dymato en Mitutoyo. Binnen Dormer zijn momenteel twee ontwikkelingen aan de gang. Vereenvoudiging van het assortiment en keuze voor de gebruiker door de opdeling van het gereedschapprogramma in twee delen: Spectrum en Elect.

In 2010 heeft Dormer een volledig assortiment Spectrum tappen in de markt gebracht. In 2011 zal onder het merk Spectrum een programma volhardmetalen frezen worden gelanceerd. Bezoekers kunnen tijdens de Demoweek met beide gereedschappen kennismaken.

 

Dormer

De Elect S serie boren is de eerste generatie gereedschappen die door Dormer zijn ontwikkeld voor het bewerken van materialen als hittebestendige superlegeringen (HRSA) (foto’s: Dormer)

 

Elect S

Naast de interne koelkanalen hebben de Elect S boren een sterkere achterslijping (verjonging) van de body, een zelfcentrerende 140° punt en een positieve snijgeometrie. Een kenmerk van de Elect S is de ‘smooth-flow’-coating die functioneert als een isolatie en het substraat beschermt tegen de warmte die wordt ontwikkeld aan de snijkant. Tevens heeft deze coating een age wrijvingscoëfficient, die bijdraagt aan een betere spaanafvoer en een langere standtijd. De video toont een Elect S boor van Dormer in actie:

 

  

Diepgatboren

In 2010 heeft Dormer ook de Elect App volhardmetalen diepgatboren geïntroduceerd. Dit programma bevat nu boren van 8D, 12D, 15xD, 20D en 30D. Tijdens de Demoweek brengt Dormer als primeurs: Elect S volhardmetalen boren voor hittebestendige materialen, Elect App volhardmetalen boren voor diepe gaten met kleine diameters en Elect volhardmetalen frezen voor roestvaste staalsoorten.

 

Dormer

Dormers nieuwe Elect App serie microboren is ontwikkeld om grote productiviteit te bereiken bij het boren van kleine diameters in een brede range van materialen. Beide lengteuitvoeringen, 8D en 12 D (R531), beschikken over de ACM (Advanced Chip Management) spaangroefgeometrie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven