Ga naar hoofdinhoud

Veel Koike nieuws op EuroBlech

Koike Europe had veel nieuws te melden op de EuroBlech 2010. Naast nieuwe systemen voor het snijden van pijpen en HVAC-toepassingen, toonde het Japans-Duitse bedrijf de Gammatec CNC-plasmasnijmachine met extra robuuste portaalconstructie , de nieuwe filterserie Aerotec en de nieuwe CNC-besturing onder de naam Katana.

Het team van Koike Engineering in Duitsland heeft niet stilgezeten. De Gammatec CNC plasmasnijmachine is extra robuust dankzij een portaalconstructie met een twee zijdige aandrijfconstructie en nauwkeurige geleidingen voor minimale speling en maximale nauwkeurigheid. De Gammatec kan nauwkeurig snijden tot een dikte van 30 mm. De lichte maar stevige aluminium gantry constructie staat positioneer- en snijsnelheden toe tot 30.000 mm/min.

 

Koike gammatec op EuroBlech 2010

De Gammatec met nieuwe Katana CNC-besturing en Aerotec filterunit (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de EuroBlech, zie onze fotoreportage)

 

HVAC en buizen

Eenvoudiger van constructie is de Ventec plasmasnijmachine, die vooral bedoeld is voor HVAC toepassingen. Ook hier is de portaalconstructie van stevig aluminium. Deze machine kan tot 5 mm snijden in productie. De Pipetec is Koike’s nieuwste plasmasnijder op het gebied van het snijden van buizen. De machine kan buizen aan vanaf 50 mm in doorsnede tot maximaal 620 mm en de buislengte kan variëren tussen de 500 mm en 1000 mm.

 

Pipetec Koike op EuroBlech

De Pipetec heeft een robuuste aluminium arm waaraan de plasmasnijder is bevestigd

 

Alle nieuwe machines zoals de Gammatec, Ventec en Pipetec worden bestuurd door de nieuwe Katana CNC-besturing. De hardware is speciaal ontworpen voor gebruik in ruwe industriële omgevingen. Er is geen toetsenbord aanwezig, operators kunnen snel een eenvoudig via het touchscreen keuzes maken. De software is modulair van opbouw voor eenvoudige implementatie van nieuwe functies.

 

Deze nieuwe Aerotec filterunit is bedoeld voor het afzuigen en filteren van stof, poeder en rook uit de aangezogen lucht van de plasmasnijmachines. De filterunit is voorzien van meerdere filtercartridges welke eenvoudig en veilig te onderhouden zijn. Koike Europe is gevestigd in Zaandam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven