VDL stopt productie tijdelijk • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

VDL stopt productie tijdelijk

VDL Nedcar legt de eigen productielijnen in Born tijdelijk stil vanwege het coronavirus. Dit in navolging van de BMW Group om in Europa de productie tijdelijk te onderbreken. De fabriek zal zeker een maand stilliggen. Voor de 5000 medewerkers zal een beroep worden gedaan op de noodmaatregelen van het kabinet.

“Het coronavirus zorgt voor een tekort aan kritische onderdelen om bij VDL Nedcar Mini’s en de BMW X1 te blijven produceren”, meldt de VDL Group.

“Daarom heeft VDL Groep, in navolging van opdrachtgever BMW Group, besloten om de productie tijdelijk gecontroleerd én verantwoord af te bouwen en de productie van de fabriek in Born stil te leggen.”

Verwacht wordt dat de productie met ingang van 20 maart volledig zal zijn gestopt. Volgens VDL wordt er samen met de BMW Group gekeken naar de mogelijkheden om de productie per 20 april weer te hervatten.

Voor de 5000 medewerkers in Born hoopt VDL gebruik te kunnen maken van de op dinsdag aangekondigde noodmaatregelen van het kabinet. Thuiswerken is voor hen namelijk geen optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven