VDL Nedcar verliest ook Mini • Metaal Magazine
Nieuws

VDL Nedcar verliest ook Mini

VDL Nedcar verliest BMW definitief als klant. Er komt namelijk geen vervolgorder meer voor de Mini Countryman. Dat betekent dat BMW Group vanaf 2023 in Born geen Mini’s van dit model meer laat produceren, heeft VDL bekendgemaakt. Als VDL Nedcar geen andere opdrachtgevers vindt, staan de banen van 5000 medewerkers op de tocht.

BMW had in juni al aangegeven de productie van de BMW X1 (en de opvolger) vanaf 2023 niet meer in Nederland te gaan produceren.

Het autoconcern gaf toen aan bij de productie vooral voorrang te willen geven aan de eigen fabrieken, die nu ondercapaciteit hebben. Hierdoor is er minder behoefte om auto’s bij externe productielocaties, als VDL Nedcar, te laten bouwen.

BMW stelt nadrukkelijk dat de kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en competitiviteit van VDL Nedcar niet ten grondslag liggen aan het besluit. 

‘Teleurstelling’

VDL Nedcar hoopte in juni nog dat de productie van de Mini’s in Born door kon blijven gaan. Dat dit nu van de baan is, noemt VDL-topman Willem van der Leegte “een teleurstelling voor ons en onze medewerkers”.

“Wij hebben alles gedaan om BMW met een nieuwe vervolgorder langer dan 10 jaar aan ons te binden. Vanwege de tijdgeest was deze wedstrijd helaas nu niet te winnen.”

Het bedrijf is overigens al langer op zoek naar andere opdrachtgevers voor de productielocatie.

“Om de werkgelegenheid in Born langjarig zeker te stellen, zullen we de zoektocht naar de invulling van de vrijkomende productiecapaciteit intensiveren”, aldus Van der Leegte.

Lees ook:

BMW wil deel productie weghalen bij VDL Nedcar (18 juni 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven