Ga naar hoofdinhoud

VDL Groep neemt Olocco over

Rvs roterende sluis die VDL Industrial Products samen met Olocco heeft ontwikkeld.

VDL Groep heeft een meerderheidsbelang genomen in Olocco. Dit Italiaanse familiebedrijf is producent van roterende sluizen en industriële wisselkleppen. Met het bedrijf verwacht VDL zijn productie- en verkoopactiviteiten in Foodtech, één van de ‘vijf werelden van VDL’, verder te versterken.

“Eén van onze ambities is onze positie in de voedselverwerkende industrie (Foodtech) verder te versterken:, vertelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep.

Synergievoordelen

“Met Olocco voegen we specialistische kennis en kunde en een hoogwaardig machinepark toe aan onze activiteiten in deze sector”, vervolgt hij.

“De synergievoordelen tussen VDL Industrial Products en Olocco zullen leiden tot een breder en completer pakket aan producten voor onze klanten wereldwijd.”

Branchegenoot

VDL Industrial Products uit Eindhoven, één van VDL’s werkmaatschappijen, is sinds begin jaren 90 de exclusieve vertegenwoordiger in de Benelux van de producten van branchegenoot Olocco. Olocco verkoopt sindsdien de producten van VDL Industrial Products in thuisland Italië. 

Net als Olocco produceert VDL Industrial Products componenten voor industriële installaties voor de handling en opslag van droge stoffen (poeders en granulaten), zoals roterende sluizen.

Deze sluizen doseren stoffen vanuit een opslagsysteem, bijvoorbeeld een silo, naar een (transport)systeem of in een machine.

Wisselkleppen zijn bijvoorbeeld verwerkt in een blaastransport- of zuigtransportsysteem waardoor stoffen gecontroleerd worden geleid naar verschillende machines of delen van industriële systemen. 

 roterende sluizen olocco vdl
Olocco is onder meer specialist in roterende sluizen voor het ontvangen van ruwe granen in een maalproces voor het verkrijgen van tarwemeel (foto’s: VDL).

Marktleider in Italië

Olocco is met deze producten marktleider in Italië en heeft een sterke marktpositie in onder meer Europa, Azië, Zuid-Amerika en Midden-Oosten. VDL Industrial Products heeft op zijn beurt een sterke positie in Europa, de VS en Canada.

Het familiebedrijf uit het Italiaanse Fossano (ten zuiden van Turijn) is in 1950 opgericht door Mario Olocco. In 2010 hebben zijn zoon Umberto en dochter Andreana aandelen van hun vader overgenomen.

Umberto is sinds dat moment directeur van het bedrijf dat tegenwoordig 25 medewerkers telt en in 2021 een omzet van ongeveer 8 miljoen euro heeft geboekt.

Ethiek en dynamiek familiebedrijf

 “Al 30 jaar onderhouden wij een vruchtbare en prettige samenwerking met VDL Groep”, zegt Umberto Olocco.

“Het is plezierig dat VDL de ethiek en de dynamiek van een familiebedrijf als geen ander begrijpt, evenals de behoeften van de volgende generatie van een familiebedrijf.”

“De diversiteit aan sectoren waarin de verschillende VDL-bedrijven actief zijn, gaat tevens veel mogelijkheden bieden voor onze activiteiten. Wij kijken ernaar uit om de samenwerking verder vorm te geven.”

107e werkmaatschappij VDL Groep

De naam van het bedrijf wordt omgedoopt in VDL Olocco. Het is daarmee de 107e werkmaatschappij van VDL Groep.

Umberto Olocco blijft directeur van het bedrijf en ook Andreana Olocco blijft actief binnen het bedrijf.

Carlos Ooijen (directeur VDL Industrial Products), Andreana Olocco (aandeelhouder Olocco), Umberto Olocco (directeur en aandeelhouder Olocco), Willem van der Leegte (president-directeur VDL Groep) en Rémi Henkemans (adjunct-directeur VDL Groep) (van links naar rechts) voor het Olocco-bedrijfspand in Fossano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven