Ga naar hoofdinhoud

Uitstel van betaling voor Damco

Damco (Aldel) in Farmsum (bij Delfzijl) (archieffoto).

Damco (Aldel) heeft uitstel van betaling aangevraagd. De hoge kosten voor energie en het gebrek aan steun vanuit de overheid lijken de aluminiumproducent de nekslag te geven, meldt RTV Noord. Uitstel van betaling is meestal een voorstadium van een faillissement.

Het nieuws is door de directie bekendgemaakt tijdens een personeelsbijeenkomst, zegt Klaas Pijper namens de Ondernemingsraad.

Volgens hem waren er investeerders die de gieterij hadden willen overnemen, maar afgelopen week haakte de laatste af. Daardoor zag de directie geen andere mogelijkheid meer dan om uitstel van betaling aan te vragen.

Productie al stilgelegd

Door de fors gestegen energieprijzen had het bedrijf begin september de productie al stilgelegd. Toen zijn 187 mensen ontslagen. 12 medewerkers bleven aan het werk voor de essentiële taken.

Recent had Damco samen met chemieconcern ESD-SIC, eveneens uit Farmsum (bij Delfzijl), bij het kabinet om steun gevraagd voor grootverbruikers om te kunnen overleven. Zij pleitten toen voor hulp voor de zware industrie zoals dat ook in Duitsland gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven