Tweede metaalprinter Mundo 3D Printing via crowdfunding • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tweede metaalprinter Mundo 3D Printing via crowdfunding

Henk Anema (links) en Karen Bootsma bij hun eerste machine voor het 3D-printen van metalen in Kootwijkerbroek

Mundo 3D Printing is gestart met het printen van een kobaltchroomlegering. Frames voor tandtechnische toepassing zijn een eerste toepassing. Op het verlanglijstje van te printen materialen voor andere toepassingsgebieden staan metalen als roestvast staal, aluminium- en titaniumlegeringen. Via crowdfunding heeft Mundo 3D Printing intussen een deel van het investeringskapitaal voor een tweede machine vergaard. 

Karen Bootsma en Henk Anema zijn respectievelijk aandeelhouder en directeur/aandeelhouder van de vorig jaar opgestarte onderneming Mundo 3D Printing. In de hal in Kootwijkerbroek is een Eos Eosint M 270, de eerste machine, aan het werk. Uit een specsheet van EOS blijkt dat de kobaltchroomlegering MP1, EOS levert dit als een poeder, zowel in horizontale als in verticale richting gegarandeerd een treksterkte boven de 1000 MPa kan bereiken (na gloeien).

Techni-Show 2014

Het materiaal MP1 is nikkelvrij en heeft een samenstelling van 60% tot 65% kobalt en 26% tot 30% chroom. De M 270 was vorig jaar tijdens de Techni-Show 2014 te zien op de stand van Bendertechniek (de vertegenwoordiging van EOS) en is na de beurs in Utrecht meteen aan de slag gegaan met het 3D-printen voor tandtechnische toepassingen.

In het komend nummer van Metaal Magazine een technisch artikel over de mogelijkheden van Mundo 3D printing. Wilt u dat niet missen? Neem dan nu een abonnement. Bekijk hieronder een video van Mundo 3D Printing

https://www.youtube.com/watch?v=Y4zzHWgQz2A

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven