Tweede draai-freescentrum voor Blokland Metaalbewerking • Metaal Magazine
Nieuws
Het machinepark van Blokland Metaalbewerking is uitgebreid met een tweede Mazak Integrex draai-freescentrum. (foto: Peter Verheijen)

Het machinepark van Blokland Metaalbewerking is uitgebreid met een tweede Mazak Integrex draai-freescentrum. De krachtpatser is een welkome aanvulling op de andere Mazak en de zes CNC draaimachines en zeven CNC freesbewerkingscentra die al volop in gebruik zijn.

Het kostte de monteurs van Mazak een goede zes weken om de nieuwste Integrex aan de Smederij in Hardinxveld-Giessendam op te bouwen. De Mazak Integrex I-500V/5, zoals het bewerkingscentrum voluit heet, is ideaal voor onbemande productie. Het is uitgevoerd met vrijwel alle opties voor mechanische bewerking die er zijn. “Met z’n zes palletposities, vijf assen en gereedschapsmagazijn voor 120 stuks kun je er letterlijk alle kanten mee op. Binnenkort wordt dan nog een tweede klauwplaat geleverd, waardoor we nog iets flexibeler worden in de werkstukken die we aan kunnen”, aldus algemeen directeur Jan Willem Blokland.

Specificaties:

Vermogen draaispil: 30 kW
Vermogen freesspil: 22 kW
Draaidiameter: Ø730 mm
Pallets (6): 500 x 500 mm
Klauwplaat: Ø630 mm
Maximale afmetingen werkstuk: Ø730 x 1000 mm
Verplaatsing X / Y / Z: 1100 / 800 / 900 mm
Verplaatsing B: 150°
Verplaatsing C: 360°

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven