Trumpf snijdt dikker met fiberlaser • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trumpf snijdt dikker met fiberlaser

Trumpf heeft deze week tijdens de BlechExpo 2013 in Stuttgart laten zien dat een fiberlaser, een vastestoflaser dus, ook goed inzetbaar is voor het snijden van dikker plaatmateriaal. Trumpf biedt hiervoor de optie Brightline Fiber aan.

Met Brightline Fiber lukt het om bij het snijden met een vasterstoflaser in een bepaalde plaatdikte een vergelijkbaar snijmateriaal te verkrijgen als bij een standaard CO2-laser. Dus het snijden van bijvoorbeeld meer dan 10 mm dik roestvast staal met een fiberlaser met Brightline – toch niet alledaags werk voor een vastestoflaser – is gelet op het snijresultaat nu vergelijkbaar met het het resultaat van 10 mm dik rvs snijden met CO2. Trumpf liet dit in Stuttgart ook zien (zie ook de foto’s hieronder ).

 

Trumpf width =

Snijresultaat in 12 mm dik roestvast staal, snij-uiterlijk is, zeker in vergelijking met mogelijkheden tot nu toe, goed acceptabel (foto’s: Reinold Tomberg, kijk hier voor meer foto’s van de BlechExpo in Stuttgart)

 

Beheersing

Tijdens een persconferentie in Stuttgart werd duidelijk dat de betere snijresultaten met Brightline Fiber tot stand komen dankzij een betere straalbeheersing, een adaptieve optiek en een verbeterde straalkwaliteit. Trumpf biedt ook voor CO2-laser Brightline aan, met vergelijkbare verbeteringen op het gebied van snijkwaliteit. 

 

Brightline width =

25 mm dik staal gesneden met een vastestoflaser met Brighline fiber van Trumpf. Het snijden op zich is minder spectaculair als bij dunne plaat (geen vonken en het gaat vanzelfsprekend langzamen), maar het snijresultaat is prima. 


Bekijk hieronder een video die geschoten is tijdens de BlechExpo 2013 in Stuttgart:

 

 
Brightline width=

Kijkje in de Trulaser 5030 fiber waarop Trumpf het lasersnijden met Brightline op een vastestoflaser demonstreerde tijdens de BlechExpo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven