Nieuws

Trumpf neemt Lantek over

Lantek Flex3d Addins (foto: Lantek).

Trumpf neemt softwarebedrijf Lantek over. Daarmee richt Trumpf zich ook op software in de plaatbewerking die onafhankelijk is van de machinefabrikant. “Trumpf stelt zich met deze overname open voor de productie-ecosystemen van klanten”, zegt Thomas Schneider, managing director Machine Tool Development bij Trumpf. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

“Met Lantek dekken we de plaatbewerkingsketen volledig af, zelfs met machines van verschillende fabrikanten. Op deze manier zetten we weer een grote stap in de richting van efficiënte en verbonden plaatwerkproductie en verrijken we het portfolio aan Smart Factory-oplossingen”, aldus Schneider.

De samenwerking met Lantek is volgens het bedrijf “een consistente stap in de richting van procesoptimalisatie en connectiviteit voor de plaatwerkproductie van de toekomst”.

‘Open standaarden’

Trumpf vertrouwt op open softwarestandaarden over fabrikanten heen. Eerdere stappen van Trumpf op dit vlak zijn de deelname aan de ontwikkeling van umati (de open machine data interface), de ontwikkeling van omlox (de open positioneringsstandaard) en de samenwerking met intralogistiek-expert Jungheinrich (op het gebied van agv’s).

Familiebedrijf Lantek werd opgericht in 1986 en heeft het hoofdkantoor in het Spaanse Vitoria-Gasteiz. Het softwarebedrijf is wereldwijd actief met 20 vestigingen in 14 landen. Ruim 220 medewerkers ontwikkelen, implementeren en onderhouden software voor plaatbewerking en metaalbewerking met alle snijtechnologieën. Dit omvat CAD-, CAM-, MES- en ERP-oplossingen.

“We kijken uit naar een nauwe samenwerking met Trumf”, reageert Lantek-CEO Alberto López de Biñaspre. “Onze klanten profiteren van een nauwe uitwisseling in de belangrijkste technologieën van de toekomst: AI, datamodellen en holistische procesbesturing. Dit stelt ons in staat om onze competenties te bundelen en in de toekomst op een nog meer open en klantgerichte manier software voor de toekomst van de plaatbewerking te ontwikkelen.”

Naam Lantek blijft

Lantek blijft onder de huidige naam opereren. Een integratie onder merknaam Trumpf is niet gepland. Doel van het bedrijf blijft interconnectiviteit te garanderen evenals onafhankelijkheid tussen bouwers van bewerkingsmachines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven