Nieuws

Ondanks de gelijktijdige huisshow van Trumpf in Ditzingen had het bedrijf ook een stand op de Euromold 2005, die gehouden werd van 30 november tot en met 3 december in Frankfurt (D). Trumpf toonde hier onder meer de DMD 505 in actie. DMD staat voor Direct Metal Deposition en zorgt voor een laagsgewijs opbrengen van metaallagen.

Bij de techniek van het Direct Metal Deposition wordt een gedefinieerd volume van een metallurgisch materiaal laagsgewijs op een bestaande vorm met de laser opgelast. Coaxiaal tot de laserstraal wordt metaalpoeder op het product gesproeid en opgesmolten. Typische toepassingen hiervoor zijn onder meer het aanpassen en repareren van hoogwaardige gereedschappen waaronder matrijzen, veredeling van oppervlakten en het mengen en opbrengen van verschillende metaalpoeders op andersoortige basismaterialen. Daardoor kunnen de fysieke eigenschappen van het oppervlakte worden verbeterd. De DMD 505 is een vijfassige machine die op de meest complexe vormen materiaal kan aanbrengen. Trumpf wordt in Nederland vertegenwoordigd door Moller Metaal in Hengelo.

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt deze gratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven