Trescal neemt opnieuw over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trescal neemt opnieuw over

Trescal, internationaal specialist in kalibratiediensten, kondigt de overnames aan van MATsolutions in de Verenigde Staten en NorthLab in Zuidoost-Azië.

MATsolutions, opgericht in 1992, is een kalibratielaboratorium voor elektrisch, mechanisch, optisch, fysiek en dimensionaal en levert ook multibrand tweedehands retrofit/gerepareerde test- en meetapparatuur. MATsolutions heeft 24 mensen in dienst en haalde vorig jaar een omzet van 6,5 miljoen dollar, bij klanten in de telecom-, elektronica- en engineeringindustrie.

NorthLab, opgericht in 1996, is een internationale kalibratiedienstverlener met een aanwezigheid in Singapore en Maleisië. De laboratoria richten zich op klanten in de olie- en gas-, scheepswerf- en ruimtevaartindustrie. De groep heeft 90 medewerkers en een omzet van 4 miljoen euro (in 2017).

‘Agressief ontwikkelen’

Deze overnames worden gedaan om de aanwezigheid in Noord-Amerika en Azië ‘agressief te ontwikkelen’, zoals Trescal-CEO Guillaume Caroit het noemt. 

“Onze doelstelling is om in Zuidoost-Azië eind 2019 een omzet van 30 miljoen euro te behalen”, zegt hij, “met een mix van dubbelcijferige organische groei en 3 tot 4 bijkomende overnames.”

Dit is de vijfde en zesde overname die is uitgevoerd met steun van de belangrijkste aandeelhouder Omers. In Nederland is afgelopen zomer concurrent MetricControl overgenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven