Terus met T-bed van FPT • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Terus met T-bed van FPT

Een van de recente modellen ontwikkeld door FPT Industrie uit Italië is de Terus, een horizontale machine met het bed in T-vorm en een in de Z-richting (dwars) bewegende kolom. Deze machine is volgens Oude Reimer het antwoord op vragen uit de markt naar hoge productiviteit en hoogprecieze bewerkingen van grote producten.

De machine is een horizontaal bewerkingscentrum met een beweegbare kolom in de dwarsrichting op een T-bed. De uit één geheel bestaande en symmetrisch opgebouwde kolom garandeert een hoge stabiliteit. De ram huist in de kolom en verplaatst zich tussen vier lineaire geleidingen die alle zijn voorzien van een rollengeleiding. De verticale beweging is uitgevoerd met een dubbel balanceersysteem.

 

impianto Terus FPT Oude Reimer

 Een mogelijke opstelling met de Terus van FPT (foto’s: FPT, in ons land brengt Oude Reimer uit Hilversum deze machines op de markt). Lees hieronder ook een artikel van Metaal Magazine geschreven naar aanleiding van een bezoek bij FPT in Italië:


pdf bestand  machinebouw_fptHydrostatisch

De draaitafel, beschikbaar in verschillende configuraties en voor verschillende tafelbelastingen, is voorzien van een hydrostatische geleiding. De directe aandrijving van de hoofdpil maakt geen gebruik van een versnellingsbak, heeft een vermogen van 39 – 49 kW, toerentallen 5.000 – 7.000 per minuut en draaimomenten 830 – 1.180 Nm. De  aandrijfgroep heeft de mogelijkheid  gekoppeld te worden met een systeem om accessoires zoals freeskoppen automatisch te wisselen.

 

Terus FPT Oude Reimer T-bed

Palletwisselaars voor de machine 

 

Twee rondtafels

De verplaatsingen zijn als volgt: X-as (langs) van 2.100 – 5.000 mm, Z-As (dwars) van 1.500 – 3.000 mm en Y-as (vertikaal) van 2.000 – 2.500 mm. IJlgangen tot 25.000 mm/min. De machine kan gekoppeld worden met twee typen rondtafels: de TRT12 en TRT20. Afhankelijk van type is de maximale tafelbelasting tot 20.000 kgen heeft afmetingen 1.250 x 1.250 of 2.500 x 2.500 mm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven