Tata Steel start omvangrijk bouwproject staalfabriek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tata Steel start omvangrijk bouwproject staalfabriek

Het slaan van de eerste paal bij de nieuwe fabriek voor de productie van hogesterktestaal (foto: Tata Steel)

Met het slaan van de eerste paal heeft Hans Fischer, CEO van Tata Steel in Europa, het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe continugietmachine bij de Staalfabriek van het bedrijf in IJmuiden. Met deze uitbreiding kan Tata Steel nog meer soorten hogesterktestaal produceren, waaronder zogenaamde advanced high strength steels en ultra high strength steels. In een continugietmachine wordt vloeibaar staal uitgegoten tot plakken staal, die vervolgens in de Warmbandwalserij tot rollen staal worden uitgewalst. In 2019 wordt de nieuwe installatie in gebruik genomen. Met deze uitbreiding is een investering van zo’n 200 miljoen euro gemoeid.

“Ik ben bijzonder verheugd dat we hier in IJmuiden een derde, ultramoderne continugietmachine bouwen”, aldus Hans Fischer. “We maken hiermee een enorme stap voorwaarts. Deze installatie stelt ons in staat om ons productpakket te verbreden, waardoor we onder meer onze klanten in de automobielsector van nog meer geavanceerde staalsoorten kunnen voorzien”, stelt Fischer.

Continugietmachine

Momenteel heeft de Staalfabriek in IJmuiden twee continugietmachines. De derde continugietmachine wordt zo’n 35 m lang. Tussen de plek waar het vloeibaar staal in de installatie wordt gegoten en de plek waar de plak op maat wordt gesneden (een verdieping lager in de fabriek) zit een hoogteverschil van zo’n 12,5 m.  De plakken staal die een continugietmachine produceert zijn 8 m tot 12 m lang en 225 mm dik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven