Takang-machine is productief en nauwkeurig • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Takang-machine is productief en nauwkeurig

Met zijn diameter van 890 mm boven het bed en een
afstand van 4000 mm tussen de centers kan de nieuwe Takang-draaimachine bij
Maasdijk Metaaltechnieken in Heerhugowaard met recht een ‘grote jongen’ worden
genoemd, om de woorden van directeur Sjef Maasdijk te gebruiken.

Wat op het punt van productiviteit tot de verbeelding spreekt van Maasdijk is de gereedschapturret met vier posities op de Takang (type TNC890Ax4000), die automatisch over hoeken van 90? gedraaid kan worden. Daardoor kunnen de meeste draaibewerkingen in één cyclus worden uitgevoerd zonder tussentijdse omwisseling van beitels.
 
Werkstukken van 3000 kilo
Bewerkingen onder een hoek kunnen worden gerealiseerd via de simultane X- en Z-beweging van de gereedschapturret (met een repeteernauwkeurigheid van ± 0,005 mm). Zo nodig kunnen de producten worden ondersteund door een bril. In dat geval kunnen werkstukken tot 3000 kg worden bewerkt en wordt het ook mogelijk bewerkingen aan de kopse zijde uit te voeren.
 
Door het vermogen van 25 kW van de automatische schakelkast met vier bereiken (2 min-1 – 20 min-1, 20 min-1 – 60 min-1, 60 min-1 – 240 min-1 en 240 min-1 –1200 min-1) is bij lage toeren beneden 60 min-1 toch een enorm koppel bereikbaar.
 
Verder beschikt de Takang over dubbele klauwplaten, zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde van de machine. Dat geeft extra steun en stabiliteit bij de doorvoer van langere buizen en pijpen (de machine heeft een doorlaat van Ø155 mm), zodat hogere bewerkingsnauwkeurigheden kunnen worden bereikt. Dankzij de Fagor 8055TC-besturing kan daarbij volledig CNC, teach-in en handmatig worden gewerkt.
 
Het is de eerste Takang-machine van dit formaat dat door importeur SGM in Woerden in ons land is geplaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven