Symposium over het machtige materiaal ijzer • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Symposium over het machtige materiaal ijzer

In Nederland hebben meer dan 200 gieterijen bestaan. Deze foto is 'geschoten' bij de gieterij van Tos Varnsdorf in Tsjechië (foto: Reinold Tomberg)

Op 30 oktober a.s. wordt in Icer op het DRU Industriepark in Ulft een mini-symposium met boekpresentatie gehouden. Het thema is ‘ijzer, een machtig materiaal’. Dik Nas, bestuurslid stichtingen Nederlands IJzermuseum, zal het thema nader belichten. Ook zal hij zijn boek over de geschiedenis van dit machtige materiaal presenteren.

Het boek met 688 pagina’s vertelt het integrale verhaal van ijzer. Van het begin 4000 jaar geleden, de komst naar West-Europa, de Oost-Nederlandse ijzermolens in de 18de en 19de eeuw, tot de Nederlandse ijzer- en staalgieterijen anno nu. Het laatste deel bevat de geschiedenis van de meer dan 200 ijzer- en staalgieterijen die in Nederland (hebben) bestaan. Het is een uitgave van Het Nederlands IJzermuseum, partner in Icer Innovatiecentrum, met financiële, steun van Civon en Graafschap College. Bert Duit, voorzitter van de Avneg (vereniging van de Nederlandse gieterijen) zal de vrijdagmiddag informeren over gieterijen in de 21ste eeuw, hoe ziet de branche er nu uit en wat zal de toekomst brengen? Bekijk hieronder de PDF met de uitnoding:

Een vormkast voor het gieten van grote machine-onderdelen bij machinebouwer Alzmetall in Duitsland (foto: Reinold Tomberg)
Een vormkast voor het gieten van grote machine-onderdelen bij machinebouwer Alzmetall in Duitsland (foto: Reinold Tomberg)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven