Studenten Tech College starten met 3D-technologie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Studenten Tech College starten met 3D-technologie

Acht studenten van het Tech College Amersfoort gaan de challenge van hun docent werktuigbouwkunde aan en zijn inmiddels gestart met het traject 3D-technologie. Speciaal voor dit traject zijn een 3D-scanner en diverse software aangeschaft. Het traject staat open voor eigen inbreng van de studenten, maar bevat in elk geval een kennismaking met 3D-scannen en een verdieping in het programma SolidWorks. 

Een van de opkomende technieken bij bedrijven is “reversed engineering”. Dit betekent dat een bestaand product gescand wordt om het terug te kunnen brengen naar data in o.a. SolidWorks. Zo kan er productverbetering, controle of onderzoek plaatsvinden. De studenten krijgen hier in de toekomst bij bedrijven mee te maken.

Extra uitdaging

“Dankzij dit project verbeteren de kansen van onze studenten op de arbeidsmarkt aanzienlijk.” Aldus René Klemans. “De studenten krijgen eigenlijk nog een schepje extra bovenop hun eigenlijk al uitdagende opleiding. Na afsluiting van dit traject, verlaten ze de school met een diploma en twee extra certificaten.”

Campus van ROC Midden Nederland

Het Tech College in Amersfoort vind je op de Campus van ROC Midden Nederland. De Campus is een prettige locatie, met goede faciliteiten. Het station Schothorst is naast de deur.  Studeren en werken kan er volop. En natuurlijk is er ruimte voor ontmoeting en ontdekking. Met medestudenten en andere scholen maar ook met bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven