Snel en nauwkeurig zagen zonder vervuiling • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Snel en nauwkeurig zagen zonder vervuiling

De dubbele kolom met lineaire geleiding en de trillingsdempende gietlegering voor het zaagframe zorgen bij de Kastowin-machines voor een hoge stijfheid en stabiliteit (foto’s: Jan Oonk)

“Een mooi afgewerkte en gesloten machine voor een schappelijke prijs”, zo worden de nieuwe Kastowin zaagmachines van Kasto omschreven. In november 2014 werd de eerste machine, een A 3.3, in ons land geplaatst bij Helgo Precisie in Ridderkerk. Inmiddels is dat aantal al opgelopen tot meer dan vijftien, ter illustratie dat de machine aanslaat in de markt.

Stelvoeten voor motoren die een uitlijning vereisen vormt een van de hoofdproducten bij Helgo. Daarvan worden er jaarlijks vanuit rond stafmateriaal zo’n 70.000 vervaardigd, wat het materiaal betreft ongeveer gelijkelijk verdeeld over staal, chroomstaal en rvs 316. Met de wetenschap dat elke stelvoet uit drie onderdelen bestaat wordt duidelijk dat er heel wat gezaagd moet worden, voordat de draai- en freesmachines aan de slag kunnen. De delen uit staal en chroomstaal laat Helgo op maat aanleveren, maar alle delen uit rvs worden in eigen huis gezaagd. “Het zagen van staal en chroomstaal kost ongeveer één cent per millimeter, bij rvs ligt dat al gauw op vijf à zes cent per millimeter. Dan wordt het lonend om daar zelf een machine voor aan te schaffen”, zo geeft directeur Remy Helbers de overwegingen weer.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven