Ga naar hoofdinhoud

Snel en mooi laserlassen bij Groku

Groku Kampen had eerder drie kwartier nodig voor het maken van een goede lasverbinding van een rvs spoelbak aan een eveneens rvs vlakke plaat (repeterend handmatig puntlassen gevolgd door naslijpen). Dankzij laserlassen lukt het nu binnen enkele minuten. Die enorme tijdwinst is haalbaar omdat het naslijpen van de laserlas niet meer nodig is.

Groku Kampen heeft geïnvesteerd in een Trumpf TruLaserRobot 5020 laserlascel die is voorzien van een TruDisk 3302 laserbron. We praten over een schijflaser, ook wel disklaser genoemd. Groku verlast rvs plaatmateriaal met een dikte van 1 mm tot 1,5 mm met het warmtegeleidingslasprocédé. Een bijzonderheid van de laskop waarmee Groku werkt is de motorisch gestuurde spotgrootte. Dat wil zeggen dat door een gestuurde lensverstelling in de laserkop (zie de foto hierboven) de grotere spot voor het warmtegeleidingslassen en de kleinere spot voor het dieplassen in het zelfde werkpunt liggen.

 

Kijkje >de kampen. bekijk ook video onderaan dit bericht (foto's: <a href =Kijkje in de lascel van Groku Kampen (foto’s: Reinold Tomberg) Zie ook de video aan het einde van dit bericht.


Lasmallen

Op de laskop van Groku zit ook een camera. Deze kijkt tijdens het   teachen mee en controleert ook de focus van het lasproces.  Wouter de Haan van Groku benadrukt dat het beheersen van toleranties van de plaatdelen erg belangrijk is bij het laserlassen. Doorslaggevend voor het succes van laserlassen is de mallenbouw. Groku bouwt de benodigde lasmallen zelf in eigen beheer.

 

Themadag 21 maart

Binnenkort in Metaal Magazine een reportage van het laserlassen bij Groku. Wegens overweldigend succes, wordt op 21.03.2013 de themadag laserlassen bij Groku in Kampen herhaald. Voor meer info zie : https://lnkd.in/SMyDGr. De eerste themadag bij Groku was eind februari.

 

Demodag width =

Eind februari uitleg over het laserlassen in de lascel van Groku Kampen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven