Smart Industry leeft op NEW Industries en Engineering Materials • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Smart Industry leeft op NEW Industries en Engineering Materials

Tijdens de vakbeurscombinatie NEW Industries en Engineering Materials op 6, 7 en 8 december in Evenementenhal Gorinchem werd duidelijk dat het thema ‘Smart Industry’ volop leeft in de branche. Bovendien biedt het thema volop kansen tot verdere ontwikkeling en specialisatie.

Voor deze tweede editie had de beursorganisatie flink geïnvesteerd in het kennisprogramma. Tal van kwalitatieve sprekers kwamen aan het woord, zoals Fokker Aerostructures, Philips Innovation Labs, ABB Robotics, Centric, Berenschot en Itsme Industrial Automation.

Om het actuele thema ‘Smart Industry’ voldoende te belichten, werden in de ochtenden meerdere aparte Smart Industry sessies met vertegenwoordigers uit verschillende industrieën georganiseerd. De focus in deze sessies lag op ‘Smart Business’, ‘Smart Productie’, ‘Smart Processen’ en ‘Smart Product’. Alle sessies werden georganiseerd in samenwerking met Kamer van Koophandel en Smart Industry Programmabureau.

Evenementenhal kon na drie beursdagen een positieve balans opmaken. Meerdere exposanten hadden daadwerkelijk zaken gedaan. Daarnaast waren zowel exposanten als bezoekers te spreken over het kwalitatieve kennisprogramma.

Toekomstplannen

“Na twee edities van deze gecombineerde beurzen is het tijd om de balans op te maken en te kijken hoe we dit concept naar een hoger niveau kunnen tillen”, zegt Gertjan Lammers namens Evenementenhal. Afgelopen jaar is Evenementenhal samen gegaan met Artexis Easyfairs, ook dit biedt mogelijk kansen voor de markt.

“Wij gaan gesprekken voeren met verschillende partijen die actief zijn binnen deze branche. Daarbij onderzoeken we mogelijkheden om ‘Smart Industry’ verder te concretiseren. De komende weken gaan we gebruiken om op zoek te gaan naar versterking en uitbreiding van het concept. De plannen worden op korte termijn gecommuniceerd”, aldus Lammers.

TIV

De eerstvolgende technische vakbeurs van Evenementenhal is Technische Industriële Vakbeurs (TIV) in Hardenberg op 19, 20 en 21 september 2017. Meer informatie: www.evenementenhal.nl/tiv.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven