Ga naar hoofdinhoud

Simulatie verbetert output servopers

Tijdens de EuroBlech 2012 in Hannover (D) zal Schuler laten zien dat door simulatie de output van persen met een servo-aandrijving verhoogd kan worden. Schuler biedt hiervoor software aan die het gehele omvormproces analyseert.

Het mooie van een servoaandrijving van een pers is dat de snelheid van de pers gedurende de slag bestuurd kan worden. Dus is het mogelijk om de meest optimale snelheden in te stellen voor pons- en omvormbewerkingen. Ook kan de bewegingsafloop tussen het openen van het gereedschap en de transfer van de persdelen geoptimaliseerd worden. Lees meer in het bijgevoegde Duitstalige persbericht van Schuler:

 

pdf bestand  schuler_simulation

 

Noch vor der Inbetriebnahme in der Servopresse optimieren Schuler-Mitarbeiter die Werkzeugkonstruktion für eine maximale Produktivität

Omdat de snelheid van de persbeweging regelbaar, is de tijdsduur van elk deelproces te beïnvloeden. Schuler wordt in Nederland ten zuiden van de Maas vertegenwoordigd door Pack Marketing in Brecht (B) en ten noorden van de Maas door Technisch Bureau Kleijnen & van Balen in Purmerend.


Dank der Simulation auf Grundlage präziser Geometrieund Bewegungsdaten der Anlage sind nachträgliche Korrekturen und Änderungen an den Werkzeugen nahezu ausgeschlossen

Een simulatie van een groot gereedschap (foto’s: Schuler)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven