SHW vraagt uitstel van betaling aan • Metaal Magazine
Nieuws

SHW vraagt uitstel van betaling aan

SHW Werkzeugmaschinen heeft uitstel van betaling aangevraagd. Oplopende verliezen en krapper wordende liquiditeit hebben geleid tot een financiële crisis bij het bedrijf. Dit ondanks een aantrekkende orderportefeuille in de tweede helft van 2017. Limas, dat net de vertegenwoordiging van de Duitse machinebouwer in Nederland heeft, gaat uit van een doorstart van SHW.

Dat meldt Made in Europe.nu. De oorzaak van de problemen gaan terug tot begin 2017, toen de markt voor grote CNC-machines bekoelde. Hoewel SHW Werkzeugmaschinen op dat moment enkele grote Chinese orders in de wacht sleepte, namen deze klanten hun bestellingen niet af. Ook had het bedrijf te kampen met het Rusland-embargo in 2014.

Dubbelcijferige groei

De voor 2018 beoogde omzet was begin dit jaar al volledig geboekt. Dat betekende een dubbelcijferige groei vergeleken met het jaar ervoor. Deze positieve ontwikkeling kon de verliezen echter niet goed maken. Nieuwe orders leggen in de kapitaalintensieve machinebouw immers beslag op liquiditeiten. En juis die ontbraken bij SHW, waardoor het bedrijf geen andere uitweg meer zag dan uitstel van betaling aan te vragen. Bij SHW werken zo’n 300 mensen.

Verrassing

Voor Limas-directeur Hans Blomen komt het nieuws als een verrassing. “Ik wist dat er moeilijkheden waren, maar dit had ik niet verwacht. Het heeft mede te maken met Duitse wetgeving die verplicht uitstel van betaling aan te vragen als verliezen in één jaar niet direct gedekt kunnen worden”, reageert hij in Made in Europe.

Blomen verwacht – net als de curator overigens – dat er een doorstart komt. “Het is nu zaak voor SHW om eventueel met onze ondersteuning de service aan bestaande klanten veilig te stellen”.

SHW levert onder meer grote bewerkingscentra (UniSpeed, Tightblock), portaalmachines (PowerBridge) en freeskoppen.

Lees ook: Limas breidt aantal merken uit (17 mei 2018)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven