Schweissen & Schneiden naar 2023 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schweissen & Schneiden naar 2023

(foto: Messe Essen)

De internationale vakbeurs Schweissen & Schneiden gaat in 2021 niet door. De nieuwe datum voor deze vakbeurs voor verbindingstechnieken, snijden en coaten in Essen is van 11 tot 15 september 2023.

De oorspronkelijk voor september van dit jaar geplande datum was gezien de huidige kadervoorwaarden niet haalbaar. De reden hiervoor is dat de exposanten en organisatoren van deze vakbeurs, die onlangs ongeveer 50.000 vakmensen trok, behoefte hebben aan planningszekerheid en aanlooptijd. Gebrek aan planningszekerheid en internationale reisbeperkingen zijn dan ook de doorslaggevende redenen voor de annulering van dit jaar.

Reisbeperkingen

“Bij Schweissen & Schneiden komen vakmensen uit meer dan 120 landen samen”, zegt Oliver P. Kuhrt, algemeen directeur van de Messe Essen. “Gezien de huidige reisbeperkingen kunnen wij de pretentie van een wereldbeurs dit jaar niet waarmaken. Daarbij komt nog de aanlooptijd van meerdere maanden voor onze exposanten, die complexe hightech-installaties presenteren op professioneel vormgegeven beursstands. Op dit moment kunnen wij onze klanten niet de nodige planningszekerheid bieden. Met de nieuwe beursdatum in 2023 voldoen wij aan de verwachtingen van de branche van een wereldwijde beurs, die deze naam waardig is.”

Johannes Ried, managing director Microstep Europa, is blij met het besluit om de vakbeurs te verschuiven naar de nieuwe datum in 2023: “Als een van ‘s werelds grote fabrikanten van CNC-gestuurde snijsystemen is Schweissen & Schneiden voor ons een absoluut een evenement om naartoe te gaan. Wij hebben hoge verwachtingen van de beurs en die zijn tot nu toe altijd meer dan waargemaakt. Daarom zijn we blij met de nieuwe datum in 2023, wanneer de voorwaarden voor een wereldwijde beurs van dit formaat weer aanwezig zijn.”

In 2023 zullen bedrijven en decision-makers uit de hele wereld elkaar bij Messe Essen ontmoeten om informatie uit te wisselen over de nieuwste innovaties, diensten en onderzoeksresultaten uit de sector.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven