Schuler verlaagt energieverbruik tot 60% • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schuler verlaagt energieverbruik tot 60%

Met EHF kan Imbach & Cie uit Nebikon (CH) werkstukken met een massa tot 4 ton efficiënt vormen (foto's: Schuler)

Met een nieuw ontwikkelde techniek genaamd ‘Efficient Hydraulic Forming’ (EHF), kan Schuler uit Göppinger het energieverbruik van hydraulische systemen tot 60% verlagen. Het systeem optimaliseert en geeft automatisch een energiebebesparing in alle bedrijfsprocessen. Het systeem is modulair vormgegeven en kan ook in bestaande machines worden gebouwd.

De standby-functie van het EHF-systeem zorgt ervoor dat de hoofdaandrijving automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de machine stilstaat. Hiervoor heeft Schuler een gepatenteerd start-stopsysteem ontwikkeld waarmee ze zowel het energieverbruik als het geluidsniveau reduceren. Dankzij het optimaliseren van de machine is er minder koeling nodig. Bovendien zijn het aantal componenten tot een minimum gereduceerd. De EHF-techniek maakt het tevens mogelijk om bewegingen van de pers om te zetten in energie en deze vervolgens op te slaan. Deze energie wordt later weer gebruikt wanneer de pers in beweging moet worden gebracht.

In bedrijf

De eerste pers die voorzien is van de nieuwe EHF-techniek is inmiddels in gebruik genomen. Bij Imbach & Cie uit Nebikon (CH) is een pers van Schuler operationeel met een perskracht van 3.000 ton die werkstukken met een massa tot 4 ton efficiënt kan vormen, en dat met 40 slagen per minuut.

Dankzij EHF weet Schuler het energieverbruik van nieuwe en bestaande hydraulische systemen tot 60% te reduceren
Dankzij EHF weet Schuler het energieverbruik van nieuwe en bestaande hydraulische systemen tot 60% te reduceren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven