Schuler systeemleverancier in elektro-industrie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schuler systeemleverancier in elektro-industrie

Productie op de Performer S. Een 200 kN krachtige stempel drukt met 1200 slagen per minuut. Dat is 20% sneller dan het vorige model, stelt de fabrikant.

Schuler presenteert zich op de Coilwinding Expo CWIEME in Berlijn voor het eerst samen met de vorig jaar overgenomen toolingspecialist Aweba. De pers, de automatisering én het gereedschap komen nu uit één hand. “Hiermee zijn wij de enige aanbieder in deze branche die niet alleen de machines en automatisering zelf maakt, maar eveneens de gereedschappen”, zegt Johannes Linden, die bij Schuler de divisie systemen leidt.

Volgens Udo Binder, directeur van Aweba, kunnen hierdoor de drie componenten van de productielijn beter op elkaar worden afgestemd. “Daardoor verbeteren we de standtijd van de gereedschappen en verlagen we de totale kosten.” Aweba is gespecialiseerd in tooling voor plaatwerkdelen voor elektromotoren en -generatoren. Tijdens de beurs, van 20 tot 22 juni in Messe Berlin, presenteren beide bedrijven zich gezamenlijk als systeemleverancier voor deze branche.

Bakens verzetten

Machinebouwers die sterk afhankelijk zijn van de automobielindustrie verzetten heel voorzichtig hun bakens. Schuler, die als producent van grote persen aan eigenlijk alle grote automobielfabrikanten levert, manifesteert zich met de overname van Aweba stilaan nadrukkelijker in de elektro-industrie. Aweba bouwt zowel precisie volggereedschappen voor trafo-onderdelen als ook stansgereedschappen waarmee de metersgrote lamellen voor de commutator worden gemaakt. Deze gereedschappen zijn voorzien van pneumatische- of servogestuurde uitwerpsystemen.

Performer S pers

Schuler heeft vorig jaar de Performer S gelanceerd. Deze pers is speciaal ontwikkeld om vanaf coil elektro plaatdelen te maken. Qua afmetingen kan op één pers gewerkt worden van 80 tot 1800 millimeter product diameter. De Performer S stanst de gleuven met een nauwkeurigheid van eenhonderdste millimeter in het materiaal. Voor de productie van complete pakketten lamellen voor elektromotoren bouwt Schuler al enkele jaren de Smartline, die plaat in diktes van 0,2 tot 1 mm verwerkt. De tafel van deze machine kan tot 3300 mm lang zijn, de nauwkeurigheid bedraagt eveneens eenhonderdste millimeter. De Performer S is geschikt voor CNC gestuurde gereedschappen. De dunne plaat wordt gestanst met de 200 Kn sterke pers, die met maximaal 1200 slagen per minuut zo’n 20 procent sneller is dan het vorige model, stelt de fabrikant. Er wordt geen hydrauliek in de machine toegepast, enkel pneumatiek met olievrije perslucht.

CWIEME Berlijn vindt van 20-22 juni plaats in de Messe Berlin. Schuler wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Pack International.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven