Ga naar hoofdinhoud

Sanders is Hofleverancier

Sanders-directeur Olivier Stapper (rechts) krijgt het predicaat Hofleverancier officieel uit handen van Andries Heidema, commissaris van de Koning in Overijssel.

Sanders Gears Castings Machining uit Goor heeft het predicaat ‘Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’ ontvangen. Het bedrijf, dat vorig jaar zijn 175-jarig bestaan heeft gevierd, noemt zich de ‘groenste gieterij van Nederland en misschien wel van Europa’.

“Na veel jaren eigen onderzoek gebruiken we in de gieterij bijna geen chemische middelen meer. Op dit moment testen we een nieuwe installatie om meer grondstoffen te gaan hergebruiken”, zegt directeur Olivier Stapper.

De laatste decennia draait het bij Sanders vooral om digitalisering van ontwerp en productie en om het verantwoord omgaan met de medewerkers en de omgeving. “Wij hebben deze slag als traditioneel industrieel bedrijf zeer succesvol kunnen maken.”

‘Ook grootste 3D-printbedrijf’

Minder bekend is “dat wij het grootste 3D-printbedrijf in Nederland zijn als het gaat om volume en geprint gewicht”.

“We beschikken over 2 grote 3D-printers die dagelijks gietvormen van honderden kilo’s voor onze eigen gieterij, maar ook voor andere gieterijen printen”, vertelt Stapper.

“We gaan van digitaal ontwerp direct naar digitale productie en slaan daarbij de onnauwkeurige en moeilijk planbare stap van modelmaken over.”

Lokale productie

Stapper geeft aan te geloven in lokale productie vlak bij de klanten om snelle service te kunnen bieden. 

“Klanten rekenen op onze hulp bij ontwikkeling van prototypes, namaken van oude vaak kapotte onderdelen en snelle productie van kleine series. Daarvoor gebruiken onze engineers moderne apparatuur zoals 3D-scanners en 3D-ontwerpsoftware.”

Snel en flexibel produceren

“Door digitale integratie van ontwerp en productie zijn we in staat zeer complexe producten zoals elk type tandwiel of machine- of pomponderdeel snel en flexibel te produceren.”

De enkel- en kleinserieproductie vraagt volgens hem veel van de verkopers, engineers, en productiemedewerkers van het bedrijf.

Stapper: “Die moeten goed opgeleid zijn, zelf beslissingen kunnen nemen en altijd scherp zijn. Ik wil hierbij al deze collega’s bedanken voor hun inzet, ze mogen trots zijn op wat we dagelijks weten te bereiken.”

Belang van medewerkers

Omdat medewerkers de toekomst bepalen, blijft hij zoeken naar en investeren in “enthousiaste vakmensen met nieuwe ideeën en innovatieve inzichten die de beste in hun vakgebied willen worden”.

Het predicaat Hofleverancier werd officieel aan Sanders toegekend door Andries Heidema, commissaris van de Koning in Overijssel, in aanwezigheid van burgemeester Ellen Nauta-van Moorsel van de gemeente Hof van Twente.

Bij de overhandiging aan Sanders-directeur Stapper was ook een vertegenwoordiging  van oud eigenaren en medewerkers aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven