Samenwerking Duitse en Chinese onderzoekers in Industry 4.0 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Duitse en Chinese onderzoekers in Industry 4.0

Duitse en Chinese onderzoekers op het eerste SGFM in het Chinese Nanjing (foto: WGP).

Onderzoekers van Duitse en Chinese wetenschappelijke instituten gaan samenwerken op het gebied van Industry 4.0. Dat is afgesproken op het eerste Sino-German Forum on Manufacturing (SGFM) in het Chinese Nanjing.

Zo’n 400 medewerkers van het Wissenschaflichen Geszellschaft für Produktionstechnik (WGP) en de Chinese tegenhanger, de Chinese Mechanical  Engineering Society (CMES), hebben tijdens SGFM 2017 met elkaar gesproken over de maakindustrie van de toekomst. Dat meldt Produktion.de.

Een van de onderwerpen was additive manufacturing (AM). Zo liggen er op dit vlak kansen voor Duitse onderzoeksinstituten, bijvoorbeeld op het vlak van 3D voor massaproductie. Beide landen zien synergieën. Chinese en Duitse onderzoekers willen eveneens elkaars competenties uitwisselen op het gebied van aerospace-technologie voor een Luchtvaart 4.0, zoals bij de Chinese versie van de Airbus, de Comac (Commercial Aircraft Corporation of China).

Duitsland en China hebben eerder al afgesproken dat het Duitse Platform Industrie 4.0 en het Chinese Made in China 2025 gaan samenwerken om de wederzijdse ontwikkeling op dit vlak te promoten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven