Ga naar hoofdinhoud

SafanDarley met vier innovaties op EuroBlech

De E-Brake Utra serie is standaard voorzien van een CNC-bombeersysteem en een dubbel beeldscherm (foto's: SafanDarley)

Tijdens de EuroBlech 2016 in Hannover toont SafanDarley vier product innovaties op het gebied van plaatbewerking. Het betreft de E-Brake 200T 4100 ATC, de E-Brake Utra serie, de H-Brake Hybrid serie en de EC 40 Smart besturing.

Als eerste primeur showt SafanDarley de E-Brake 200T 4100 ATC. Deze E-Brake is voorzien van een automatische gereedschapwisselaar en biedt een flexibele oplossing voor het produceren van kleine series. Basis is de servo-electrische E-Brake met 200T perskracht en een buiglengte van 4.100 mm. De gereedschapwisselaar is ingebouwd binnen het bestaande machineframe waardoor deze machine niet meer ruimte vraagt dan de standaard E-Brake. De E-Control besturing zorgt voor het uitvoeren van het gereedschap wisselen waardoor zowel handmatig of door externe systemen zoals Autopol, of Radan de machine eenvoudig geprogrammeerd kan worden. De wisselaar is altijd in staat om de machine compleet leeg te ruimen waarna de machine ook manueel kan worden ingericht met gereedschap. Indien men kiest voor de optie TIPS, kan de robot ook manueel geplaatste gereedschappen herkennen en deze terugplaatsen in het magazijn aan de achterzijde van de machine. Het gereedschapmagazijn kan standaard twee volledige werklengtes voor bovengereedschap als drie volledige werklengtes ondergereedschap opslaan. De gereedschappen worden op een perfect beschutte plek geplaatst waardoor er geen vervuiling kan optreden. Optioneel kan de opslagcapaciteit worden uitgebreid.

De E-Brake Ultra serie

Op de Euroblech presenteert SafanDarley  een nieuwe generatie E-Brake’s onder de naam Ultra. De Ultra serie kenmerkt zich door een volledig nieuw design en is standaard voorzien van een CNC-bombeersysteem. Deze nieuwe serie is leverbaar in de uitvoeringen 50 ton 2 m, 80 ton 2,5 m, 100 ton drie m en 130 ton met een werklengte van  3 m en 4 m. De Ultra beschikt standaard over een dubbel beeldscherm waarmee een papierloze werkomgeving kan worden gecreëerd. De E-Brake Ultra kan optioneel worden uitgerust met een 3D-achteraanslag en het E-Bend L Blue hoekmeetsysteem.

H-Brake Hybrid serie

Gedurende de EuroBlech introduceert SafanDarley de nieuwe serie energiezuinige kantpersen, de H-Brake Hybrid. Deze kantbanken zijn voorzien van een innovatieve hybride aandrijving: een combinatie van hydrauliek en elektronica. Het systeem is energiezuinig en geluidsarm, en gebruikt maar een fractie van de gebruikelijke hoeveelheid olie. Het nieuwe aandrijfconcept: stil, economisch en met hoge precisie en performance. De hybride aandrijving wordt alleen ingeschakeld bij bediening van het voetpedaal. In de tussenliggende periode staat de pomp stil. Door zijn hoog-dynamische Y-as regeling, met daal- en retoursnelheden van 230 mm/sec, worden cyclustijden behaald die tot 30% korter zijn dan bij traditionele hydraulische kantpersen. Dit aandrijfprincipe zorgt tevens voor lagere operationele kosten, omdat de olie in het hybride systeem langer meegaat,  en pas na 7000 werkuren ververst moet worden. Het gehele systeem is minder onderhoudsgevoelig dan conventionele hydraulisch systemen. De H-Brake Hybrid serie bestaat uit een 110 ton 3 m, 170 ton 3 m, 3,7 m en 4 m kantpers. De kantpers beschikt over standaard een grote inbouwmaat van 655 mm en een slag van 280 mm. Ook heeft de machine standaard een grote uitlading.

EC 40 Smart besturing

De EC40 Smart besturing is de nieuwste innovatie van SafanDarley op software gebied. De EC40 Smart heeft naast de functionaliteit van de EC20 besturing de mogelijkheid om op een mobiel device 3D-modellen te tekenen (Designer), 3D-tekeningen in te lezen, te ontvouwen en een buigsimulatie uit te voeren. Door het systeem te ‘docken’ met de machinebesturing wordt data gesynchroniseerd en kan het programma opgeroepen worden in de EC20 en kan er vervolgens geproduceerd worden. Op deze wijze kan er dus zowel bij de machine als op elke andere locatie de machine worden geprogrammeerd in 3D.

SafanDarley Eye

Tijdens de EuroBlech zal SafanDarley  het nieuwe  SafanDarley Eye systeem in combinatie met de Microsoft Hololens demonstreren. Door het gebruik van Augmentend Reality, kan de productiviteit worden vergroot. De SafanDarley Eye toont aanvullende informatie die uitsluitend door de bediener met de Hololens wordt waargenomen.

safandarley eye microsoft hololens
SafanDarley Eye maakt gebruik van de Microsoft Hololens

Naast de genoemde  innovaties laat SafanDarley op de EuroBLECH  ook machines uit het standaard leveringsprogramma zien, zoals de E-Brake 40T 1600 Ergonomic, de E-Brake B 100 3100 Edition, de H-Brake 320T 42/37 met E-Bend L Blue en de M-Shear 310-6met return to sender.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven