SafanDarley toont H-Brake Hybrid op Metavak 2016 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

SafanDarley toont H-Brake Hybrid op Metavak 2016

Tijdens de Metavak wordt de H-Brake Hybrid 110T 3 meter getoond (SafanDarley)

In opvolging van de EuroBlech 2016 in Hannover (D) toont SafanDarley ook op de Metavak in Gorinchem van 1 tot 3 november de nieuwste serie energiezuinige kantpersen, de H-Brake Hybrid.

De H-Brake Hybrid serie zijn hydraulische kantpersen met een hybride aandrijving: een combinatie van hydrauliek en elektronica. Het systeem combineert de voordelen van beide aandrijftechnieken. Een servomotor met directe aansturing zorgt voor de efficiëntie en snelheid en de hydrauliek zorgt voor de kracht en duurzaamheid.

Aandrijfconcept

Het nieuwe aandrijfconcept is stil, economisch en met hoge precisie en performance. De hybride aandrijving wordt alleen ingeschakeld bij bediening van het voetpedaal. In de tussenliggende periode staat de pomp stil. Door zijn hoog-dynamische Y-as regeling, met daal- en retoursnelheden van 230 mm/sec, worden cyclustijden behaald die tot 30% korter zijn dan bij traditionele hydraulische kantpersen. Het hybride aandrijfprincipe zorgt eveneens voor lagere operationele kosten, omdat de olie in het systeem langer meegaat, en pas na 7.000 werkuren ververst moet worden.

De H-Brake Hybrid serie is beschikbaar in vier modellen, de 110T, 3 meter en de 170T 3 meter, 3,7 meter en 4 meter kantpers. De kantpers beschikt standaard over een grote inbouw maat van 655 mm en een slag van 280 mm. Tijdens de Metavak wordt de H-Brake Hybrid 110T 3 meter getoond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven