SafanDarley met blauwe laser naar Blechexpo • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

SafanDarley met blauwe laser naar Blechexpo

Met de nieuwe 'blauwe' lasersensor in combinatie met het nieuwe besturingsplatform op de E-Control kunnen veel meer metingen per seconde gemaakt worden (foto's: SafanDarley)

Een van de innovaties  van SafanDarley tijdens de Blechexpo 2015 in Stuttgart is een nieuwe versie van het laser-hoekmeetsysteem. Verder noviteiten zijn de E-Brake 40T 1600 Ergonomic en een nieuw besturingsplatform  voor de optimalisatie en programmering van de verschillende productieprocessen. Aan de basis van dit besturingsplatform staat de eigen offline- software die voor de aansturing zorgt van de verscheidene machinetypes.

Door de overname van de Zweedse softwareproducent FCC Software heeft SafanDarley voortgang geboekt op softwaregebied. De samenwerking heeft gezorgd voor een impuls voor het offline-programmeren. Deze offline-software maakt het managen en creëren van programma’s eenvoudig en overzichtelijk. Het startpunt is een 3D-model, waarvan de radii herberekend worden aan de hand van de werkelijke afkantgereedschappen, dit zorgt voor de juiste uitslag. De software stuurt de uitslag naar de snijlaser en het automatisch berekende buigprogramma naar de kantpers.

De nieuwe 40-tonner van SafanDarley is eenvoudig transporteerbaar
De nieuwe 40-tonner van SafanDarley is eenvoudig transporteerbaar

Plug & play

Met een perskracht van 40 ton en een werkbereik van 1600 mm is de nieuwste ‘Ergo’ van SafanDarley een slag sterker en groter dan de huidige machines in deze serie. Bovendien is deze machine niet enkel flexibel in productafmetingen en manier van werken maar ook in positie. Dankzij het portable “plug & play” concept is de 40T Ergo eenvoudig te transporteren met een heftruck en kan daardoor altijd ingezet worden op de positie waar hij nodig is, zoals bijvoorbeeld naast de laser of in de assemblage hal. Hierdoor kan de machine altijd met maximale efficiëntie ingezet worden.

Blauwe laser 

SafanDarley presenteert ook de nieuwe versie van haar eigen laserhoekmeetsysteem. Deze E-Bend L maakt niet langer gebruik van een rode laser. Rood laser licht heeft een bijna identieke golflengte als natuurlijk licht waardoor de meting eigenlijk altijd onderhevig is aan ruis. De nieuwe generatie E-Bend L is daardoor uitgevoerd met blauwe lasersensors. Het blauwe lichtspectrum is namelijk veel beter te onderscheiden van ‘natuurlijk’ licht waardoor reflecties en zonlicht de meting niet langer verstoren.

Bovendien presenteert Safandarley op de Blechexpo ook machines uit het standaard assortiment zoals de E-Brake 150-3100 en de Guillotineschaar M-Shear 310-6. In samenwerking met Mitsubishi wordt de Fiberlaser 3015 eX-F 4.0 kW voor het eerst op de Europese markt gepresenteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven