Ga naar hoofdinhoud

Safan E-Brake fors uitgebreid

Op de komende EuroBlech 2010 in Hannover (D) ligt de nadruk bij Safan uit Lochem op de uitbreiding van de E-Brake serie zowel naar boven als naar beneden. Veel aandacht zal uitgaan naar de onderkant van het programma. Als primeur wordt namelijk de E-Brake B 20T 850 geïntroduceerd, die vooral in de Ergonomic uitvoering stof zal doen opwaaien.

De Safan E-Brake B 20T 850, die als primeur op de EuroBlech2010 staat, komt onder de huidige kleinste E-Brake 35T 1250. Deze E-Brake 35T 1250 is zeer gevraagd in met name de Ergonomic uitvoering waar bij de machine een ideale eenheid vormt met de operator. De operator zit gedeeltelijk in de machine, omgeven door een oplegtafel en met zijn benen in een royale uitsparing onder de onderbalk, waar het voetpedaal geplaatst is.

 

Ergonomie

Het ergonomische bedieningsgemak is optimaal, door een geheel naar wens aan te passen zitpositie. De voetensteun is in hoogte en hoek verstelbaar. Alle handelingen van de buigcyclus verlopen in een vloeiende aaneenschakeling, waardoor de kortst mogelijke cyclustijden worden bereikt. Vooral bij het buigen van grote series is het een voordeel om zittend te kunnen werken. Het is niet alleen prettiger voor de operator, maar hij of zij wordt ook minder snel moe.

 

Safan e-brake 20 t ergonomic

De compacte en flexibel in te richten Safan E-brake Ergonomic kan zowel zittend als staand bediend worden (foto’s: Safan)

 

Flexibel concept

De Safan E-Brake Ergonomic verandert eenvoudig mee met wisselende werksituaties, zoals een ander product of een andere operator. Niet alleen de zitpositie en de voetensteun zijn aanpasbaar, ook de oplegtafel is in drie delen verstelbaar. Bovendien kan de oplegtafel geheel of gedeeltelijk omlaag geklapt worden, zodat de operator ook staand kan buigen. Tenslotte is de oplegtafel zeer eenvoudig geheel van de machine af te nemen en is de Safan E-Brake B 20T 850 of E-Brake 35T-1250 gewoon inzetbaar voor het grotere plaatwerk.

 

EuroBlech 2010

Aan de bovenkant van de servo-elektrische kantpersen zal voor het eerst aan het internationale publiek de E-Brake Dual Drive 300T 4100 getoond worden. Deze was in Nederland al te zien op de TechniShow in Utrecht. Alle Safan E-Brake kantpersen zullen op de EuroBlech zijn uitgerust met de nieuwe Safan E-Control kantpersbesturing. Deze nieuwe besturing is bijzonder gebruiksvriendelijk en is uiteraard volledig touch screen.

 

Op de EuroBlech 2010 zal Safan tevens de Safan R-Brake flexibele buigcel in combinatie met Robowave off-line programmeersoftware demonstreren. Met behulp van deze off-line software kunnen snel programma’s voor zowel robot als kantpers gemaakt en gesimuleerd worden. De set-up tijd van de buigcel wordt hierdoor drastisch verkort. De robot beweegt voor de machine langs op een traverse met een lengte van 6 m.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven