Rvs-buis voor industriële toepassingen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rvs-buis voor industriële toepassingen

Viega brengt een nieuwe industriële rvs-buis op de markt. De Industrial Pipe Inox leent zich bij uitstek voor omgevingen met verhoogd risico op uitwendige corrosie en waarbij veiligheid van belang is.

De rvs-buis is eveneens een economisch alternatief voor verwarmings-, koeling-, solar- perslucht- en industriële en speciale toepassingen. De AISI439 (1.4520) rvs-buis volgens NEN EN 10088-2 is leverbaar van 15 tot en met 108 mm.

De buis laat zich combineren met Profipress-, Sanpress-, Sanpress XL-, Sanpress Inox- en Sanpress Inox XL-fittingen zodat de onderdelen optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd. Dankzij de Viega perstechniek laat de buis zich zeer snel en comfortabel verwerken. Het bedrijf werkt met het SC-Contur, dat veiligheid biedt volgens het principe: niet geperst = niet dicht.

Uitvoeringen en afmetingen

Viega gebruikt afdichtingselementen, vervaardigd van hoogwaardige elastomeren. Hierdoor kan het afdichtingselement onder alle omstandigheden worden afgestemd op de media-, druk- en temperatuureisen van de betreffende toepassing. Zo kan afhankelijk van de bedrijfstemperatuur worden gekozen voor EPDM- (tot 110 °C) of FKM-afdichtingselementen (tot 140 °C). De buis is daarnaast toepasbaar voor drukken tot 16 bar.

Het productassortiment van de 1.4520-buis is compleet en omvat in standaarduitvoering de afmetingen 15 tot 54 mm. Daarnaast is een XL-uitvoering leverbaar in afmetingen tot en met 108 mm, inclusief tussenmaat 64 mm.

Speciale toepassingen

De nieuwe industriële rvs-buis leent zich voor gebruik met technische gassen, perslucht, koelwater en andere speciale toepassingen. De buis van Viega is voorzien van een zwarte streep en zwart symbool ‘Niet voor drinkwater’. Uit het oogpunt van hygiëne is de buis verder afgedopt met zwarte afsluitkappen.

De Viega Groep is producent van installatietechniek, met wereldwijd 9 locaties. In Duitsland worden op 4 locaties de producten vervaardigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven