RS 4-robot van Hermle pakt 1000 kg • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RS 4-robot van Hermle pakt 1000 kg

Bij machineleverancier Hermle speelde dit jaar tijdens de ‘Hausaustellung’ het grote bewerkingscentrum C 50 U dynamic een belangrijke rol. Metaal Magazine zag in Gosheim (D) hoe in de eigen productie een C 50 U dynamic in een flexibele bewerkingscel opgenomen is samen met een Kuka-robot die een capaciteit heeft voor een werkstukmassa van 1000 kg.

De flexibele bewerkingscel RS 4 die Hermle eind april in Gosheim demonstreerde is een volgende automatiseringsstap die Hermle maakt voor de C 50 U dynamic. Het RS 4 robotysteem maakt veel indruk door de grootte van de Kuka-robot: deze is in staat transportmassa’s tot 1000 kg door de cel te verplaatsen.

 


Hausausstellung

De configuratie van de RS 4-robotcel van Hermle. In het midden de stevige Kuka die 1000 kg aankan. Rechts de het grote bewerkingscentrum C 50 U dynamic. Het is mogelijk om twee van deze machines in de cel te integreren (Illustratie: Hermle) Bekijk hier meer foto’s

 

Eigen verspaning 

Het is mogelijk om te werken met pallets tot een grootte van maximaal 1000 mm x 800 mm bij een maximale hoogte tot 800 mm. De gedemonstreerde cel tijdens de ‘Hausaustellung’ is bedoeld voor de eigen verspanende afdeling van Hermle. Aan deze cel is één C 50 U dynamic aangekoppeld.

 

De RS 4 is duidelijk bedoeld voor het bewerken van grote werkstukken. Hermle zet de nieuwe cel in voor het verspanend bewerken van grotere machine-onderdelen van eigen machines: denk aan machinebedden, spilbehuizingen, tafels en dergelijke.

 

Veel ervaring

De RS 4 is nu het grootste robotsysteem dat Hermle kan leveren. Er zijn door Hermle al veel ervaringen verzameld met de RS 1, RS 2 en RS 3 (maximale handlingcapaciteit van respectievelijk 60 kg, 270 kg en 500 kg).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven