Nieuws

Ropa neemt Caap over

Ropa Group uit Nootdorp heeft Siemens PLM-expert Caap uit Amersfoort overgenomen. Dit om de groei in PDM- en CAM-oplossingen te kunnen opvangen.

Door het samengaan wordt extra ruimte gecreëerd voor innovatie en groei, melden de bedrijven. Op deze manier kunnen klanten in de maakindustrie nog beter ondersteund worden bij hun transformatie naar Smart Industry.

Het dienstenpakket van Caap is vergelijkbaar met dat van PLM-bedrijf Enginia dat al tot Ropa Group behoort. De bedoeling is dat de relaties van Enginia en Caap alleen positieve veranderingen ondervinden van de overname. Adressen, contactpersonen en dergelijke blijven vooralsnog ongewijzigd. Wel zal voormalig Caap-eigenaar Donald Kalff afscheid nemen.

Caap is, volgens Computable, wat meer technisch georiënteerd dan Enginia, met een sterke focus op software. Enginia is daarnaast sterk in diverse diensten rondom software. Door de overname ontstaat een grote, landelijke aanbieder van product lifecycle management (PLM)-software van Siemens en aanverwante diensten, zoals een helpdesk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven