Romias levert cellen aan Topaas Metaal en Slijptechniek Enter • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Romias levert cellen aan Topaas Metaal en Slijptechniek Enter

Romias heeft de logistiek rondom het naslijpen van frezen op een Anca MX7 slijpmachine geautomatiseerd

Topaas Metaal in Hengelo heeft de productbelading aan een DMU60 bewerkingscentrum geautomatiseerd met een Compact10 robotcel van Romias. “Dat levert een enorme efficiencysprong op,” aldus Ronnie Jongman van Topaas Metaal. Voor Slijptechniek  Enter heeft Romias de logistiek rondom het naslijpen van frezen geautomatiseerd.

Ronnie Jongman van Topaas Metaal : “Ons vijfassige bewerkingscentrum DMU60 willen we meteen robotcel gedurende de nachtelijke periode onbemand gebruiken.  Inmiddels is de Compact10 robotcel bij Topaas Metaal al een aantal maanden in gebruik.

Topaas Metaal in Hengelo, specialist in toelevering van fijnmechanische werkstukken, heeft de productbelading aan een DMU60 bewerkingscentrum geautomatiseerd met een Compact10 robotcel van Romias (foto:  Topaas/Romias)
Romias heeft de logistiek rondom het naslijpen van frezen op een Anca MX7 slijpmachine geautomatiseerd

Slijptechniek Enter vroeg Romias de logistiek rondom het naslijpen van frezen op een Anca MX7 slijpmachine te automatiseren. Romias realiseerde de procesautomatisering met een robotcel voorzien van een Romias-MI besturing. De robot verzorgt naast de in- en uitname van de frezen ook het automatisch wisselen van de spantangen en slijpschijvensets. ede identieke robotcel in opdracht gekregen van Slijptechniek Enter voor automatisering van een andere Anca MX7 slijpmachine. De geleverde robotcel is wat betreft concept en toegepaste componenten 100% identiek aan de eerder geleverde cel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven