RobWelding op Metavak met kant-en-klare robotcel • Metaal Magazine
Nieuws

RobWelding op Metavak met kant-en-klare robotcel

Ready Robot Cell van RobWelding. (foto: RobWelding)

De aanschaf van een robot hoeft helemaal niet complex en duur te zijn, stelt RobWelding. De lasrobotspecialist geeft aan de aanschaf overzichtelijk te maken met Ready Robotic Cell (RRC), oftwel een kant-en-klare lasrobotcel. Het bedrijf toont dit concept op de Metavak. Ook is er de mogelijkheid om een robot te huren of te leasen.

RobWelding verkoopt de kant-en-klare lascellen in verschillende formaten waarbij een ABB-lasrobot gekoppeld is aan “één van de betere West-Europese lasmachines”.

Het aankoopproces van deze robotcellen is overzichtelijk, omdat het uit slechts 4 stappen bestaat: inventarisatie, configuratie, installatie en starten. En dat de naam ‘ready’ niet zomaar uit de lucht komt vallen, blijkt uit het feit dat de RRC operationeel is binnen 1 werkdag.

Direct inzetbaar

De lasmachine wordt volledig geïntegreerd in de ABB-software, waardoor alle lasinstellingen dus met de robotbesturing instelbaar zijn. En omdat deze lascellen op een stabiel frame gemonteerd worden, is de Ready Robotic Cell daarna direct inzetbaar.

In de cel staat naast de robot en lasmachine ook een R-Manipulator, die het product bij de operator brengt, en dus looptijden minimaliseert en de inschakelduur verhoogt. Ook kan de manipulator aan de inlegzijde per programma een bepaalde stand innemen, wat het wisselen van producten vereenvoudigt.

In de compacte lasrobotcel is standaard een reinigingsstation geïntegreerd om de lastoorts te reinigen. Verder is de Bulls Eye van ABB in de cel te vinden. Dit is een laserstraal om het TCP (tool center point) te controleren en automatisch bij te stellen.

Kopen, huren, leasen

“Dankzij deze eenvoudige opzet, zien klanten nu haast in één opslag of een gerobotiseerd lasproces mogelijk is”, aldus RobWelding-directeur Karel van Vlastuin. “Ook omdat het kostenplaatje van de Ready Robotic Cell concreet is. Daarnaast bieden we meerdere aanschafopties. Is kopen de beste optie, of kiest de klant toch liever voor een flexibele vorm van huren of leasen?”

Omdat elk bedrijf anders is en producten verschillen, biedt RobWelding bij de RRC de keuze uit verschillende robots; met een bereik van 1,40 tot 2 meter. “ Verder reiken we onze afnemers extra opties aan, om hun automatiseringsproces volledig op hun specifieke producten af te kunnen stemmen.” Een lasnaadvolgsysteem is hiervan een voorbeeld.

Op Metavak

Het bedrijf showt een kant-en-klare lasrobotcel tijdens vakevenement Metavak (van 31 oktober t/m 2 november 2017), op stand 275.

RobWelding is totaalleverancier op robotgebied (niet alleen lasrobots), die intensief meedenkt met haar opdrachtgevers. Dit om hun productiviteit te verhogen en kosten te verlagen. “Wij willen klanten op een voorsprong zetten. Slimme techniek is namelijk niet alleen techniek waar goed over is nagedacht, slimme techniek is ook techniek speciaal ontwikkeld voor de klant”, besluit Van Vlastuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven