Record orderintake Prima Industrie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Record orderintake Prima Industrie

Prima Industrie heeft in december 2011 een record gehaald qua orderintake. In totaal kwam er voor 37,9 miljoen euro aan orders binnen, het hoogste bedrag voor de Prima Industrie Group in zijn geschiedenis.

De groei ligt 13% hoger dan de maand december in 2010 en overtreft zelfs met 4% de grootste groei die Prima Industrie maakte in april 2008, vóór het begin van de economische en financiële crisis in dat jaar. In totaal bedroeg de orderintake gezien over het laatste kwartaal van 2011 een bedrag van 85,7 miljoen euro, een groei van 2,5% ten opzichte van een jaar eerder. Vooral uit Oost-Europa (Rusland, Polen), Noord Amerika (Canada, USA en Mexico) en het Verre Oosten ( China, Korea) kwamen de meeste orders.

 

Prima Power e-Fiber

Prima Power ontwikkelt en levert vooral machines voor de plaatbewerking. Hier de nieuwe fiberlaser die op de EuroBlech 2010 werd gepresenteerd (foto’s: Paul Quaedvlieg)

 

Prima Power Benelux haalde in 2011 voor 6,8 miljoen euro aan orders voor nieuwe machines. Ten opzichte van 2010 is dit een groei van meer dan 50%. Ook voor wat betreft de inkomsten uit service en onderhoud was 2011 een goed jaar met een groei van 32% ten opzichte van 2010. Prima Power Benelux is gevestigd in Nazareth, België.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven