Radan neemt Somatech Plaatwerk over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Radan neemt Somatech Plaatwerk over

Per 1 augustus 2010 zijn de activiteiten van Somatech Plaatwerk voortgezet door Radan, een 100% dochteronderneming van het Engelse Planit Software. Planit is één van de grootste leveranciers van CAD/CAM-systemen wereldwijd en onder andere de ontwikkelaar van het Radan CAD/CAM-systeem.

“Somatech Plaatwerk was een solide en bloeiend bedrijf”, volgens Ton Derksen, managing director van Radan. “Ondanks de recessie heeft Somatech Plaatwerk de afgelopen jaren een gezonde groei weten te realiseren. Mede door het gemotiveerde team van deskundige medewerkers en de voortrekkersrol die Somatech Plaatwerk speelt op het gebied van softwareontwikkeling voor plaatwerk.” Patrick Love, commercieel directeur van Planit vult aan: “Na de recessie is Planit nu terug op het groeipad. De overname van Somatech Plaatwerk is de eerste stap in deze nieuwe richting.”

 

Voortzetting lange relatie

Door het faillissement van moederbedrijf Solva Groep brak voor Somatech Plaatwerk een nieuw tijdperk aan. Vanwege de synergie en de jarenlange goede relatie heeft Somatech Plaatwerk aansluiting gezocht bij de Planit organisatie. Sinds 1992 is Somatech actief met het Radan CAD/CAM-systeem in de Benelux en Duitsland. Radan is op haar beurt sinds 2003 actief met de SomaBEND-software van Somatech. Naast SomaBEND ontwikkelt Somatech ook het SomaCALC calculatiesysteem en het SomaLINK integratie- en automatiseringsplatform op basis van de Radan CAD/CAM-software.

 

Somatech plaatwerk door radan overgenomen

Radan levert automatiseringsoplossingen voor de engineering en werkvoorbereiding voor plaatverwerkende bedrijven (bron: Radan)

 

Door het samenvoegen van beide organisaties kan optimaal geprofiteerd worden van elkaars kennis. Dit zal ook zijn weerslag vinden in toekomstige softwareontwikkelingen en de service naar de klanten. Zowel het intellectueel eigendom van de genoemde softwareproducten, als de verkoop- en supportactiviteiten in de Benelux worden door Planit overgenomen, inclusief de medewerkers van Somatech Plaatwerk. Hiermee wordt de continuïteit voor de huidige en toekomstige klanten maximaal gewaarborgd. Radan blijft samen met Greenock-Somatech gehuisvest aan de Keplerlaan 16 in Ede, dezelfde locatie als Somatech Plaatwerk voorheen was gevestigd.

 

Tijdens de EuroBlech 2010 toont Radan diverse noviteiten waaronder de SomaBend versie 2.8, Radan 11R2 en uitbreiding van het SomaLink platform. Meer informatie hierover is binnenkort op deze website te vinden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven