Q-Fin wint EuroBlech Award E-Mobility • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Q-Fin wint EuroBlech Award E-Mobility

Anton Bax en Bas Versloot van Q-Fin met de award (foto's: Metaal Magazine)

Q-Fin Quality Finishing heeft de EuroBlech Award in de categorie E-Mobility gewonnen. Het Nederlandse bedrijf kreeg de prijs officieel overhandigd tijdens de vakbeurs EuroBlech in Hannover.

E-Mobility is de categorie die speciaal focust op lichtgewicht en componenten-ontwerpen. Q-Fin won met de F200 XL. Deze machine is ontwikkeld met de visie ’think small, go big’ en is voor het ontbramen, slijpen en afronden van zeer kleine metalen plaatdelen (vanaf 15×15 mm).

Led-verlichting

De F200 XL (midden) in bedrijf (dus met blauw led-licht).

De F200 XL valt op door het moderne ontwerp. “We houden het zo eenvoudig mogelijk”, zegt sales manager Bas Versloot. “Zo is via led-verlichting in één oogopslag de status van de machine te zien. Als een bewerking draait, licht de machine blauw op. Wanneer de deur openstaat is het led-licht wit, en als er wat aan de hand is, zie je rood.”

Versloot is zeer trots op het winnen van de prijs. “Zeker om dat als Nederlands bedrijf voor elkaar te krijgen in de bakermat van de industrie, namelijk Duitsland.” Hij krijgt op de stand veel reacties op de opvallende vorm, de zichtbaarheid en de kwaliteit. “Mensen blijven echt staan.”

Plaatbewerkingsplatform

Q-Fin was in Hannover ook genomineerd in de categorie Beste Start-up maar die prijs ging naar Fractory Solutions uit Estland. Dit is een on-demand plaatbewerkingsplatform dat het uitbestedingstraject stroomlijnt.

Het platform verdeelt offertes over een netwerk van plaatbewerkingspartners. Klanten krijgen direct offertes en leadtimes toegestuurd bij het uploaden van een CAD-tekening. Het softwaresysteem bepaalt de beste match voor de productie zodat het bestelproces tien keer sneller en dus efficiënter verloopt.

Indoor lokaliseren

In de categorie Digital Transformation won Trumpf met het indoor lokaliseringssysteem Track&Trace. Via Ultra Wide Band en satellieten kunnen de locatie van specifieke onderdelen, gereedschappen of opdrachten worden achterhaald.

Het werkt met speciale tags die bijvoorbeeld zijn aangebracht op onderdelen of zijn neergelegd in opslageenheden, zoals kratten met onderdelen. Met een druk op de knop wordt de plek van de tag en dus van de onderdelen/tools zichtbaar.

Vakbeurs EuroBlech is nog tot en met vrijdag 26 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven