Puntlascel bij AWL op EuroBlech 2014 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Puntlascel bij AWL op EuroBlech 2014

AWL-Techniek laat deze week tijdens de  EuroBlech 2014  in hal 13 zien hoe het puntlassen geautomatiseerd kan worden. In actie in Hannover (D) is de ‘Quick Motion’-puntlascel. Deze cel verkort de tijd van las-naar-las aanzienlijk en heeft bovendien een kleinere ecologische voetafdruk heeft. De Quick Motion-puntlascel is gebaseerd op het Smartline-concept van AWL. 

Een andere ontwikkeling bij AWL is het lassen van uitlaatsystemen. Met het gebruik van hybridelassen met laser om onderdelen van het systeem samen te voegen, is een nieuwe methode geboren om uitlaten te lassen. Het eerste project waarin deze nieuwe technologie wordt gebruikt, is momenteel in eindfase in de werkplaats van AWL in Nederland.

Laserlasmallen

AWL werkt ook aan de optimalisatie van de laserlasmallen om ervoor te zorgen dat elk onderdeel van plaatmateriaal met uiterste precisie wordt gespannen bij het laserlassen. Door gebruik te maken van lokaal aangebrachte perslucht-nozzles, kan AWL het luchtverbruik reduceren. Bovendien is het ontwerp van de spanplaat vereenvoudigd door de spanpunten aan de bovenzijde te monteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven