Prima Rapido laser ook met fiber • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Prima Rapido laser ook met fiber

Prima Industrie deed tijdens de EuroBlech 2010 mee met al het fiberlasergeweld. Het Italiaanse bedrijf toonde de vernieuwde Rapido in e-fiber uitvoering. Net als bij de andere fiberlaserleveranciers spelen ook hier het lagere energieverbruik en snellere productie een grote rol.

De nieuwste generatie Rapido lasers is zowel met fiberlaser als ook met CO2 laser beschikbaar. Hiermee wordt de machineflexibiliteit verder verhoogd. Volgens Prima Industrie, in Nederland vertegenwoordigd door Tuwi in Winterswijk, heeft de e-fiber de mogelijkheid om, dankzij een betere energie-efficiëntie, sneller te kunnen snijden en zodoende voor kortere cyclustijden kan zorgen. Toch zet Prima Industrie niet volledig in op fiber-technologie. Het bedrijf geeft in een persbericht toe dat het vermogen en de opbrengst van een fiberlaser of een CO2 laser puur afhangt van de te snijden werkstukken en materialen.

 

Rapido e-fiber op EuroBlech in Hannover

De Rapido op de EuroBlech was voorzien van twee opspantafels. Qua opspantechnologie is keuze uit diverse mogelijkheden (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de EuroBlech zie onze fotoreportage)

 

Een ander nieuw kenmerk van de Rapido serie is dat het onderstel van de machine beter kan omgaan met bewegingen, trillingen en warmte. Dit onderstel is nu gemaakt van polymeerbeton en is dankzij een speciaal ontwerp 25% stijver dan het vorige onderstel. Daarnaast is de Rapido nu uitgerust met de nieuwe P30L besturing van Prima Electronics. Deze besturing heeft een krachtige, op Windows gebaseerde HMI en is gebruiksvriendelijker gemaakt.

 

Modulaire kop op Prima Rapido

De Rapido is met meerdere laserbronnen en toepassingen te leveren, dankzij de modulaire opbouw van de laserkop. Zo kan de Rapido naast snijlasers uitgevoerd worden met verschillende varianten laserlaskoppen met of zonder wirefeed en ook eventueel een lasercladdingkop

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven