Parker Hannifin presenteert Push-to-Fit-oplossingen voor vormprocessen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Parker Hannifin presenteert Push-to-Fit-oplossingen voor vormprocessen

Door de product- en systeemflexibiliteit van Parker's Push-to-Fit systeem kunnen talrijke processen en toepassing eenvoudig en snel worden omgesteld.(foto: Parker Hannifin)

Parker Hannifin heeft Push-to-Fit-oplossingen voor pers- en zettoepassingen op de markt gebracht. Het elektromechanische systeem voor plastische vormverandering is een energetisch efficiënte en economische oplossing voor de automobielindustrie, waar Push-to-Fit bij alle gangbare vormprocessen kan worden toegepast.

Persen, buigen, klinken, omvormen en testen in het krachtbereik van 50 N tot 150 kN behoren tot de belangrijkste processen van de moderne automobielproductie. Dankzij de product- en systeemflexibiliteit van Parker’s Push-to-Fit systeem kunnen talrijke processen en toepassing eenvoudig en snel worden omgesteld. Omdat automatiseringscomponenten vaak in kritische en ruwe industriële omgevingen worden toegepast, moeten alle mechanische en elektrische onderdelen zo duurzaam, dynamisch en nauwkeurig mogelijk zijn. Parker’s nieuwe Push-to-Fit systeem omvat de elektromechanische cilinder ETH, een kracht-weg-eenheid, de Compax3 servoregelaar en optioneel een display. Door alleen altijd oproepbare standaard componenten van één enkele fabrikant te gebruiken, kunnen doorlooptijden van slechts vier tot vijf weken worden gerealiseerd. De software voor de programmering, visualisering en opname in netwerken verbindt de elektronische en mechanische componenten via interfaces met het systeem en bestuurt aldus het complete procesverloop.

Voordelen

De Push-to-Fit technologie biedt gebruikers de nodige voordelen. Met de kogelomloopspindels kunnen in vergelijking met planeetrollen  tot vier maal hogere snelheden worden bereikt. Bovendien hebben de oplossingen dankzij een hoge vermogensdichtheid tot 25% minder ruimte nodig. Andere voordelen zijn systeemmodulariteit, de optionele beschikbaarheid van veel op Ethernet gebaseerde veldbussen en een rustig en schoon bedrijf. Door het hoge systeemrendement (90 %) profiteren gebruikers bovendien van aanzienlijke energiebesparingen: 75 % in vergelijking met vergelijkbare hydraulische oplossingen en minstens 5 % ten opzichte van standaard elektromechanische systemen. Parker Hannifin biedt vijf Push-to-Fit systeempakketten aan, met perskrachten van 9,3, kN, 25,1 kN, 54 kN, 114 Kn en 150 kN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven