Outokumpu investeert in Europese markt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Outokumpu investeert in Europese markt

Outokumpu heeft een eeuw ervaring in het creëren van efficiënt, duurzaam en recyclebaar roestvast staal. (foto: Outokumpu)
Outokumpu heeft in opdracht van Degerfors Long Products in Zweden geïnvesteerd in haar afdeling staafafwerking. De investering bestaat uit een nieuwe putoven, een straightener, peeler en voorraadbeheer. In het voorjaar vond de installatie plaats. Naar verwachting is de nieuwe installatie in de loop van juni operationeel.
Outokumpu is nu in staat om RVS zware staven van 70 tot 300 mm aan te bieden met een peeled oppervlak.  De nieuwe lijn verhoogt het bereik van deze staven en biedt de mogelijkheid om klanten nu ook een hogere oppervlaktekwaliteit te bieden. Het bedrijf heeft daarnaast geïnvesteerd in voorraadbeheer om snelle leveringen binnen Europa te kunnen waarborgen. Doorlooptijden van twee weken in Europa en zelfs kortere leveringen in de Scandinavische landen worden mogelijk. De klanten zijn daardoor in staat om kleinere seriegroottes te bestellen, indien dit is gewenst.

Meer mogelijkheden

Olle Källgren, hoofd van Degerfors Long Products, Zweden: “De investering leidt tot nieuwe mogelijkheden om klanten en gevestigde distributeurs in Europa en Azië te bedienen die speciale staven met grotere afmetingen nodig hebben. Degerfors Long Products heeft een diepgaande kennis van roestvrij staal materiaal en het gebruik in toepassingen. We helpen klanten bij de juiste selectie voor de specifieke omstandigheden.”
Degerfors Long Products is gespecialiseerd in RVS-kwaliteiten voor de meest veeleisende toepassingen.
Outokumpu heeft een eeuw ervaring in het creëren van efficiënt, duurzaam en recyclebaar roestvast staal. Het aanbod omvat kwaliteit-kritische producten voor gebouwen en infrastructuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven