Ouderen onmisbaar binnen technische branche • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ouderen onmisbaar binnen technische branche

De technische branche heeft de stijgende lijn te pakken; meer mensen zijn hard nodig. De instroom is echter gering, waardoor er veel vacatures open blijven staan. Dit betekent dat de oudere medewerker steeds belangrijker wordt. Maar hoe houd je als werkgever deze (soms kwetsbare) groep langer optimaal inzetbaar? Dat staat in het onlangs door TNO gepubliceerde WEA-onderzoek 2016 (Werkgevers Enquête Arbeid). MEPD vertaalt de opvallendste uitkomsten in dit onderzoek naar de technische sector. 

Binnen de techniek vindt vergrijzing plaats, meer mensen zijn nodig terwijl minder jonge technici zich aanbieden. Er wordt dus meer gevraagd van de oudere medewerker. We zien dat organisaties veel maatregelen treffen om mensen op een goede manier aan het werk te houden. Dit zijn veelal maatregelen van praktische en technische aard. In de techniek wordt de mens nog te weinig centraal gesteld.

Soft skills

Oudere medewerker blijkt onmisbaar binnen technische brancheNaast het stimuleren van een gezonde leefstijl en het bevorderen van de vitaliteit zou het ontwikkelen van soft skills meer prioriteit moeten krijgen. Met als doel optimale inzetbaarheid van ouderen tót of zelfs ná hun pensioen. Op deze manier kan de organisatie zichzelf ook meer profileren als ‘aantrekkelijke werkgever’. MEPD is een organisatie die mensen helpt binnen de techniek nieuwe inzichten, kansen en mogelijkheden te ontdekken. Ze begeleidt hen bij een nieuwe start na ontslag of ziekte én om zich te ontwikkelen en door te groeien.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven