Ga naar hoofdinhoud

Otolift wint Smart Manufacturing Award

Otolift is winnaar geworden van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019 (foto: Hans de Vries).

Koninklijke Otolift Trapliften uit Bergambacht is winnaar geworden van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019. De internationale ontwikkelaar, producent & installateur van trapliften is van maatwerk overgestapt naar een modulair product. ‘Naast product en procesinnovatie zet het bedrijf sterk in op organisatorische sociale innovatie’, aldus juryvoorzitter Anita Van Gils van Hogeschool Windesheim.

Het MKB-metaalbedrijf heeft een 100% modulaire traplift ontwikkeld op de dunste enkele rail ter wereld met gepatenteerde software in de liftstoel.

Volgens de jury heeft Otolift zich ‘op excellente wijze onderscheiden’ omdat ‘het bedrijf het ondernemend vermogen van de medewerkers in het bedrijf stimuleert, wat zorgt voor toegevoegde waarde naar klant en medewerker toe, maar ook voor een versterking van de concurrentiepositie en de continuïteit van het bedrijf’.

Integratie van digitalisering

Otolift heeft een eigen ontwikkelafdeling die op maat eigen software heeft geschreven en ontwikkeld voor de procesbesturing. Het bedrijf heeft een diepe integratie van digitalisering. Hierbij heeft het bedrijf RFID geïmplementeerd en barcodering gerealiseerd, evenals een aansturing van spuiterij (poedercoating) en procesbegeleiding en werkinstructie via Shop Floor Control.

Koninklijke Otolift Trapliften ontving de Metaalunie Award uit handen van de juryvoorzitter. Metaalunievoorzitter Fried Kaanen overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van 5.000 euro.

GSE en Vanmac andere genonimeerden

Andere genomineerden waren GSE uit Brummen en Vanmac uit Amersfoort. GSE (voortkomend uit Stork) is leverancier van oplossingen voor inktlogistiek, zoals modulaire doseersystemen. Vanmac ontwikkelt en produceert machines voor het onderhouden van landschappen en voor groenbeheer.

De jury noemde de genomineerden ‘alle drie aansprekende top smart-maakbedrijven’.

Behalve de Metaalunie Smart Manufacturing Award zijn ook de NRK Rethink Awards Duurzame producten uitgereikt. De awards zijn toegekend aan producten die het beste voldoen aan de eisen van duurzaamheid. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de Avond van de Maakindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven