Orange line Gietart op EuroBlech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Orange line Gietart op EuroBlech

Op de EuroBlech 2010 stond Gietart ME met de nieuwe Orange line 15.4 straalmachine. Hiermee blijkt dat de naam Gietart weer ‘back in business’ is. Vooralsnog vindt de assemblage uitsluitend in Dubai plaats, maar binnenkort komt Gietart weer naar Europa.

Gietart was in 2009 negatief in het nieuws vanwege het faillissement en daarna de overname van een deel van de productie door het Duitse Kaltenbach. “Kaltenbach heeft een deel van de productie en een deel van de mensen overgenomen,” legt Paul van Doesburg, CEO van Gietart Middle East uit. “Zij bouwen de Sprint en Marathon straalmachines in Hengelo nu onder de naam van Kaltenbach. Gietart ME bouwt nu in Dubai twee type straalmachines, de Orange line en de Purple line.”

 

Gietart Orange Line EuroBlech 2010

De Orange line 15.4 was een opvallende en grote machine op de EuroBlech 2010 in Hannover (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de EuroBlech zie onze fotoreportage)

 

In Hengelo heeft Van Doesburg het bedrijf Shotblastsupport opgericht waar inmiddels 12 mensen werkzaam zijn, voornamelijk oud-collega’s van het voormalige Gietart in Hengelo. Van Doesburg: “Dit bedrijf voorziet in de service van alle verschillende straalmachines. Daarnaast worden de onderdelen hier ingekocht voor de Gietart machines in Dubai. Vanuit Hengelo gaan we intensief de Europese markt op.”

 

Orange en Purple line

De Orange line machines zijn er in drie versies: de 15.4,  de 25.6 en de 32.8. Deze machines zijn bedoeld voor het stralen van platen en profielen. De verschillen tussen beide machines zitten hem vooral in de afmetingen en de capaciteit. De 15.4 heeft een opening van 1600 mm bij 600 mm, heeft vier straalturbines en kan gemiddeld 7,2 ton per uur aan producten stralen. De 25.6 daarentegen heeft een opening van 2600 mm bij 600 mm, heeft zes straalturbines en kan gemiddeld 12,4 ton per uur stralen en bij de 32.8 horen een opening van 3300 mm bij 600 mm en een gemiddelde capaciteit van 19,8 ton per uur

 

De Purple line machines zijn er ook in twee versies: de 15.8 en de 31.10. Deze machines zijn vooral bedoeld voor het stralen van constructies en samenstellingen. De verschillen zitten hier vooral in de grotere opening en de aantallen turbines

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven