Ga naar hoofdinhoud

Oppervlaktebehandelingmachines met merkoverkoepelend CAS accu-systeem

De accu-bandslijpmachine ATG 9-R en de accu-binnenhoekslijper AKG 3-R van Suhner.

Suhner is de 38e partner van de CAS accu-alliantie (Cordless Alliance System) geworden. De Zwitserse metaalspecialist brengt 7 nieuwe accumachines voor oppervlaktebehandeling onder bij dit merkoverkoepelend accu-systeem dat door Metabo is geïnitieerd. De accugereedschappen omvatten pijpenband-, hoek-, band- en rechte slijpmachines, een lineaire slagvijl en een haakse slijpmachine.

De Suhner Group produceert metalen componenten en metalen werkstukken voor onder meer de voedingsmiddelenindustrie en farmaceutica, metaalconstructie en verwerking van rvs, en de lucht- en ruimtevaart. Het bedrijf biedt klanten professionele maatwerkoplossingen en een naadloze logistieke ondersteuning vanaf de conceptfase tot en met de aftersales.

Op één accu-platform

Dankzij deze samenwerking kan het bedrijf nu machines voor de metaalbewerking op één accu-platform (met meer dan 300 machines voor de meest uiteenlopende toepassingen) aanbieden. En de CAS accu-alliantie breidt haar productportfolio op het gebied van oppervlaktebewerking verder uit.

“Kwaliteit en proceskosten spelen een doorslaggevende rol bij het waarborgen van de
concurrentiepositie van onze klanten”, zegt Alessandro Ranzoni, CEO van Suhner.

Daarom is ook voor CAS gekozen. “De accu-alliantie biedt niet alleen de modernste accu-technologie, maar verenigt ook een groot aantal premium fabrikanten van elektrisch gereedschap. Het intensieve gebruik van de oplaadbare accu’s zorgt eveneens voor een plus in duurzaamheid.”

Assortiment metaalafwerking verder uitgebreid

“Met Suhner hebben we er een metaalexpert bij”, vertelt Henning Jansen, CEO van Metabo en COO van Koki Holdings Europe. “En met de nieuwe machines kunnen we ons assortiment voor metaalafwerking verder uitbreiden. Ze passen perfect in ons CAS productassortiment.”

“Afhankelijk van de eisen van de klant kan het accu-machinepark modulair worden uitgebreid en kunnen onze machines worden gecombineerd met CAS-accu‘s en machines van andere merken”, legt Thomas Fischer, hoofd divisie Abrasive bij Suhner, uit.

Dit biedt een hele reeks voordelen, geeft hij aan. “Onze klanten profiteren enorm van de fusie met CAS: professionele gebruikers kunnen voortbouwen op een bestaand machinepark met compatibele accu-packs en besparen zo kosten voor de accu‘s.”

Meer dan 300 machines in 18 Volt

“Tegelijkertijd hebben ze het voordeel van compatibiliteit met meer dan 300 machines in de 18 Volt klasse van meer dan 35 merken: alle machines, accu-packs en laders kunnen eenvoudig met elkaar worden gecombineerd,” benadrukt Fischer.

De nieuwe accu-machines vullen het Suhner-programma van professionele en hoogwaardige metaalbewerkingsmachines perfect aan, omdat ze voorzien in de behoefte aan meer mobiliteit.

“We zijn blij dat we door de samenwerking met Metabo nog een element kunnen toevoegen aan het Suhner 360° solutions portfolio”, voegt Ranzoni toe.

Tools en instrumenten metaalbewerking

“Dit portfolio omvat zowel metaalbewerkingsgereedschappen en -instrumenten als op maat gemaakte metaalcomponenten om de behoeften van onze klanten in alle fasen van het creatieproces van metaalproducten te ondersteunen, van concept tot aftersales.”

Suhner ontwikkelt wereldwijd samen met zijn klanten oplossingen voor de geoptimaliseerde bewerking van kerncomponenten om een betere concurrentiepositie en een hogere kwaliteit te bereiken. Bijvoorbeeld met fabrikanten en exploitanten van turbines voor waterkrachtcentrales of vliegtuigturbines.

Het Cordless Alliance System (CAS) is door Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit het Duitse Nürtingen, geïnitieerd. CAS ging in de zomer van 2018 van start met 9 fabrikanten van elektrisch gereedschap en machines uit diverse segmenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven