Ga naar hoofdinhoud

Online klimaatcheck helpt energie besparen

Nederland wil zo snel mogelijk van het Russisch aardgas af én tegelijkertijd het klimaatprobleem aanpakken. Geen betere tijd dus om te starten met het minder verbruiken van fossiele brandstoffen, stelt het Klimaatplein. Met de online klimaatcheck op het Klimaatplein brengen metaalbedrijven op eenvoudige wijze in kaart waar ze op energie en brandstoffen kunnen besparen.

De online klimaatcheck werkt eenvoudig: invullers kunnen een keuze maken uit de 11 korte vragen die voor hen van toepassing zijn.

Door de van belang zijnde blokjes aan te klikken worden deze groen. Aan de hand hiervan krijgt de invuller vervolgens tips om te besparen op fossiel energieverbruik en informatie om zelf duurzame energie op te wekken.

Besparen en verduurzamen

De energie die metaal-ondernemers besparen, hoeven ze niet meer zelf duurzaam op te wekken. Daarom gaan de meeste tips die uit de klimaatcheck komen nu over besparen.

“Denk aan efficiëntere verlichting, betere isolatie of het monitoren van het eigen energieverbruik”, aldus het Klimaatplein.

“Uiteraard worden er ook tips gegeven over het zelf duurzaam opwekken van energie met bijvoorbeeld zonnepanelen.”

Wettelijke verplichting 

“Veel ondernemers zijn al verplicht om alle energiebesparende maatregelen te nemen die ze binnen vijf jaar kunnen terugverdienen”.

Op die energiebesparingsplicht gaat meer gehandhaafd worden deze regeringsperiode, stelt de organisatie.

“Daarnaast moeten alle kantoren met een oppervlakte van meer dan 100 m2 vanaf 2023 (dat is over 10 maanden!) verplicht Energielabel C hebben.”

Doe de klimaatcheck

“Nog meer redenen dus om vrijblijvend en kosteloos de online klimaatcheck te doorlopen.” Dit kan door simpelweg op de van belang zijnde vragen te klikken.

Lees ook:

Zelf aan de slag met CO2-vermindering (5 juli 2019)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven