Onderzoek naar reproduceerbaar 3D-printen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Onderzoek naar reproduceerbaar 3D-printen

Onderzocht worden materialen als staal- en aluminiumlegeringen. Door middel van proeven, maar ook door computersimulatie (foto: TH Mittelhessen)

In Duitsland heeft de TH Mittelhessen samen met FKM Sintertechnik, Sanden International en Henkel Modellbau een project opgestart om voor metaalprintwerk betrouwbare en reproduceerbare procesparameters te vinden. De looptijd van het project is twee jaar en het budget bedraagt 415.000 euro.

De focus van het onderzoek zijn toepassingen van het lasersmelten in de auto-industrie en de machinebouw. In het project wordt gekeken naar de optimale laagdikte bij additive manufacturing, de positionering in de machine en de temperatuur en energiedichtheid van de laserstraal. De bedoeling is het verkrijgen van  betrouwbare procesparameters om werkstukken te laten opgroeien.

Eén reactie op “Onderzoek naar reproduceerbaar 3D-printen

  • Freddy

    I think 3d printing – today often the term Laser Sintering is used – is a quite exciting technology. It without doubt has the potential to change our lives one day in a way similar to how mobile phones have already done. Just imagine a world in which you order a product and a little later already receive it – because it is 3d printed directly at your home or at a nearly located distributor. I don’t think this is just “science fiction think” – just check what laser sintering already can do and how it functions here: http://formrise.com/en/laser-sintering – fascinating, isn’t it?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven