Ga naar hoofdinhoud

Onbemande krasvrije productie met Amada

Op de EuroBlech 2012, die dit najaar plaatsvond in Hannover (D), waren er niet alleen maar nieuwe fiberlasers. Ook de met een conventionele CO2-laser uitgeruste machines worden verder ontwikkeld, om de productiviteit te verhogen. Dat liet Amada zien met de nieuwste stans-laser-combinatiemachine Acies-2515 T.

Amada laat met de Acies-2515 T een productiecel zien die voldoet aan twee eisen: flexibel produceren en een hoge mate van automatisering. Opvallend bij deze nieuwe stans-laser-combinatie is het gebruik van een externe gereedschapwisselaar. Dit maakt een grotendeels onbemande productie mogelijk, ook van complexe componenten, bij veel wisselende taken en kleine series. Het gereedschapwisselsysteem TSU kan enkele honderden stansgereedschappen herbergen. De Acies is bovendien in staat om daadwerkelijk ‘krasvrij’ te produceren. De onderste gereedschapsrevolver is geheel werkgewerkt onder de borsteltafel waardoor er geen krassen meer op het materiaal ontstaan.

Amada width =

De nieuwe Amada Acies 2515 T is een flexibele productiecel voor plaat tot 6 mm dikte (foto: Paul Quaedvlieg)

 

Intelligent Tool ID systeem

De combinatie van het flexibele gereedschapwissel-systeem met de laserbewerking maakt, dat tijdrovend ombouwen van de machine voor nieuwe productietaken nagenoeg tot het verleden gaat behoren. Voor het managen van grote gereedschapconfiguraties heeft Amada het Tool ID-systeem ontwikkeld. Het intelligente hieraan is dat het systeem ‘weet’ op elk moment de status van alle gereedschappen, qua grootte, vorm, hoekpositie en aantal slagen. Op deze wijze worden fouten bij het laden voorkomen. 

Amada width =De Acies 2515 T is servo-elektrisch aangedreven en beschikt over een groot gereedschapswisselsysteem (foto: Amada)

 

De Amada Acies 2515 T heeft een stanskracht van 300 kN. De stanspers is servo-elektrisch aangedreven. De CO2-laser heeft een vermogen van 2 kW of 4 kW. De maximale dikte van het te bewerken plaatmateriaal is 6 mm. Het bereik (X/Y) met stansen en lasersnijden is 3050 bij 1525 mm. De X- en Y-as kunnen een maximale simultane snelheid behalen van 128 m/min. Standaard beschikt de machine over plaats voor 179 gereedschappen. Optioneel zijn 300 gereedschappen mogelijk. Amada is gevestigd in Haan (D) vlakbij Düsseldorf.

 

Hieronder is een video te zien van de Amada Acies 2515 T in actie:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven